Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Sygnał do Uniampa + TDA

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Sygnał do Uniampa + TDA

Witam! Mam Uniampa podłączonego do karty dźwiękowej, która podaje mu sygnał ok 500mV (testowane oscyloskopem). Sygnał ten także ma zasilać pojedyncze TDA do suba. Jakim sygnałem należy wysterować 1xTDA do suba? Poniżej zamieszczam schemat. Gdy podłączam tak jak na schemacie, czyli Tadek jest zasilany sygnałem 500mV (tyle co Uni) zauważam, że dźwięk jest na przesterze i głośnik lata jak szmata przy małej mocy. Jak mogę obniżyć sygnał, czy tak po prostu ma być? Z góry thx za odpowiedź :razz:

Wszystko jest dobrze podlaczone. Nie daje sie wzmacniacza do suba o mocy 70W jak wzmacniacz glowny ma dwa razy wieksza moc. Zeby sub dobrze gral musi miec glosnik o potencjalnych mozliwosciach na basie wiekszych od kolumn glownych, jego wzmacniacz tez powinien miec wieksza moc.
    Latanie glosnika w subie to normalka, na tym polega przetwarzanie niskich tonow. Czyli duze moce, duze amplitudy a dzwieku nie wiele. Rozkrecony ma maksa sub o mocy kilkuset wat nie przeszkadza w prowadzeniu rozmowy.

Skomentuj

Czaruję...
    X