Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Problem z pre lampowym nr3 z audiotonu

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Witam. Mam pytanie odnosnie powyzszego Pre lampowego - gdzie mozna dostac do niego trafo? Wg. audiotonu powinno to byc 6,3V/2,5A, 170-230V/0,1A - udalo sie wam zamowic to gdzies w sieci?.

Mam jeszcze pytanie do kolegi maxdila - swoje pre robie na identycznych plytkach od pkrecz, z tym ze roznia sie nieznacznie uzyte elementy. Wszystkie rezystory sa identyczne tylko kondensatory sie roznia. U mnie zamiast 100uf/50v jest 47uf/250v, 1uf/63v - w moim natomiast jest 100n/250v. Dalbym glowe uciac, ze tak jest w audiotonie :o . Czy w przyplywie wolnego czasu moglbys zrobic fotke PSU anody i katody, albo podac uzyte w niej kondensatory i rezystory - bo w tym przypadku totalnie sie pogubilem.

Skomentuj

bugman, trafa kupisz np w toroidy.pl, telto... Jest masa sklepów/zakładów internetowych, wystarczy poszukać....

Skomentuj

A moge prosic o konkretny link, bo tak sie sklada, ze szukalem w ofercie powyzszych sklepow i nic nie znalazlem. Prawdopodobnie trzeba do nich pisac z prosba o wykonanie konkretnego zamowienia, a to juz kosztuje wiecej.

Skomentuj

Zamieszczone przez bugman
          Prawdopodobnie trzeba do nich pisac z prosba o wykonanie konkretnego zamowienia
          zgadza się, nie mają konkretnych w ofercie i raczej nikt nie będzie miał...
          a to juz kosztuje wiecej.
          a to akurat nie koniecznie się zgadza

Skomentuj

. Mam jeszcze pytanie do kolegi maxdila - swoje pre robie na identycznych plytkach od pkrecz, z tym ze roznia sie nieznacznie uzyte elementy. Wszystkie rezystory sa identyczne tylko kondensatory sie roznia. U mnie zamiast 100uf/50v jest 47uf/250v, 1uf/63v - w moim natomiast jest 100n/250v. Dalbym glowe uciac, ze tak jest w audiotonie :o . Czy w przyplywie wolnego czasu moglbys zrobic fotke PSU anody i katody, albo podac uzyte w niej kondensatory i rezystory - bo w tym przypadku totalnie sie pogubilem.
            W PSU dla żarzenia mam 2x 4700/16v i rez. (5W około 1,2R dla zasilania 9V) dobrany tak aby po włożeniu lamp na żarzeniu było 6,3V.
            W anodzie mam pierwszy chyba 330uf/400V a potem napięcie rozchodzi się na dwa kondziory po 150uF/250V każdy.
            Tak samo tam rezystory 5W chyba po 18K.. zbite napięcie 320V na 170V.

http://www.audioton.republika.pl/preamp-nr3.html
            Pokaż mi gdzie tam masz kondensator wejściowy i ten elektrolit ?

Skomentuj

Czaruję...
            X