Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Unitra WSH 205

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Unitra WSH 205

Hej mam wzmaka Unitra WSH 205 Czyw wie ktos moze jaka on ma moc ?? Bo na nim niestety nic niepisze :/ Z góry dzieki

A pisze chociaz jaki pobor mocy ma?

Skomentuj

Rezystor, oscyloskop, generator, miernik zniekształceń i wszystko będzie jasne.

Skomentuj

Ale nie wszyscy maja takie urzadzenia...

Skomentuj

jeżeli dobrze pamientam 2x60W 4R...

Skomentuj

Tak przy okazji , moze ktos sie orientuje jak jest z Unitra ws 506 ??

Skomentuj

a wie ktos moze czy da sie zwiekszyc moc tej unitry jesli tak to pliizzzzzz piszcie Jak i ile to moze kosztowac :P :P z GORY DZIEKI :P POZDRO ALL

Skomentuj

Nie nie da sie zwiększyć mocy unitry normalnie.Nauczcie sie wkońcu.Jak już chcesz to zmień trafo na mocniejsze i o ciut wyższym napięciu.Zmień tranzystory w końcówie na mocniejsze(z tego co wiem to KD503 tam siedza)

Skomentuj

WSH205 ma 2x65W na 4 om i 2x40W na 8 om. Ma dwa trafa 120VA (dla każdego kanału oddzielne zasilacze). Przełącznik wyjść łączy w pozycji A+B kolumny równolegle (w odróżnieniu od pozostałych podobnych wzmacniaczy krajowych, jak np WS503, gdzie kolumny łączone są szeregowo). W czasach, gdy był produkowany, był sprzętem z bardzo wysokiej półki.
                  We wzmacniaczu tym zastosowano kilka niespotykanych powszechnie wówczas rozwiązań (nie tylko w polskim sprzęcie).

Skomentuj

Dzieki wam :P :P | ALTON sorki slaby jestem jesli chodzi o elektronike (w tego typu zabawie loobie ewentualnie rozebrac se stare radio czy cos podobnego i wziasc co moze sie przydac )
                    A ile moze kosztowac to wzmocnienie go i jakie dac te nowe trafa i jakie tranzystory na koncowce :P PLIZZZZZZZZ odpiszcie
                    Jeszcze raz WIELKIE SORKI za to pytanie ALTON :P

Skomentuj

skąd masz ten wzmak a jak go kupiłeś to za ile ? mam taki sam i z ciekwawość chciałbym wiedzieć jak one stoją.

Skomentuj

Stoją koło 500-800zł bo to flagowce wśród polskich wzmacniaczy.Nie jestem pewien czy pisze o tym modelu ale chyba tak.Niewarto go przerabiać.Ten wzmacniacz jest cudowny i wiele bym dał by go mieć !.

Skomentuj

:P

Skomentuj

Czaruję...
                          X