Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

problem ze wzmacniaczem na LM4780 stałe na wyjściu

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

problem ze wzmacniaczem na LM4780 stałe na wyjściu

Witam mam taki problem , zaczołem robić wzmacniacz na LM4780 , wytrawiłem płytkę oraz zrobiłem cały wzmacniacz zgodnie ze schematem itp. z orginalnego PDF-a tej aplikacji , wszystko pięknie ładnie dopóki nie podłączę -Vee. Na wyjści wzmacniacz na obu kanałach pojawiam się -24V (czyli zasilanie minusowe trafia "bezpośrednio" na wyjście) niewiem co jest grane , przeglądałem calą płytkę kilkakrotnie z lópą każdy lut itp. i nie widze nigdzie żadnego zwarcia. Co to może być czy może być uwalona końcówka? ( kupiłem ją na allegro ale sprzedawca miał sporo komentarzy itp nie miał negatywów więc wydawało mi się że sprzedaje dobry towar) już nie mam żadnego pomysłu. Jak myślicie ?

Skoro sprawdzałeś całą płytkę i nie ma zwarć i wszystko jest dobrze to wymień końcówke.

Skomentuj

Tego się obawiałem :(

Skomentuj

Może coś zle podlączyłeś i dlatego koncówka sie upalila.

[ Dodano: 2009-12-24, 10:48 ]
        (zasilanie)

Skomentuj

Raczej nie , zawsze staram się wszystko 2 razy sprawdzić zanim uruchomię , tak jak pisałem wszystko jest robione zgodnie z org. PDF-em chyba że tam jest błąd jest taka możliwość ??

Skomentuj

pierwsze co bym sprawdzil to czy plyki nie masz w odbiciu lustrzanym zrobionej

Skomentuj

Już jest wszystko OK kostka była dobra to była moja wina tzn. źle się wytrawiła płytka w jednym miejscu i było mikro zwarcie i jeden rezystor sprzedali mi walnięty już działa wszystko , pozdrawiam .

Skomentuj

Czaruję...
              X