Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Jaki wzmacniacz do 2x gdn 13/50/9 i mdt 29

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Jaki wzmacniacz do 2x gdn 13/50/9 i mdt 29

Witam,
    Mam na ukończeniu kolumny borysa (2 x gdn 13/50/9 + Morel MDT 29). Planuje zakup wzmacniacza do ok 300 zł. Jaki wzmacniacz grał by dobrze z tymi kolumnami i był by warty polecenia? Zastanawiam się nad HARMAN/KARDON PM645. Proszę o pomoc :wink:

Ja zakupiłem Denona Pma 720 za troche więcej niż 300 ale się opłacało wzmak mi się bardzo podoba i jest dosyć mocny 4 trany na 1 kanał i zasilanie +/- 52V,więc jest dobrze :wink:,osobiscie polecam jak znajdziesz na allegro.Posiada też filtracje 6800uF 4x wiec jest chyba dobrze .

[ Dodano: 2009-12-25, 18:00 ]
    Co najciekawsze gałka na maxa i nie słychać nic .

Skomentuj

Witam
      Nie chcesz może sprzedać tych kolumn ? :razz:

Skomentuj

Nie są jeszcze wykończone nawet :mrgreen: Może bym sprzedał, ale najpierw muszę się nimi nacieszyć bo grają przepięknie :mrgreen:

Skomentuj

Pokaż zdjęcia tych kolumn :grin:
          Ile Cie wyniosły? :razz:
          PS nie szkoda Ci tych kolumn do takiego wzmaka za 300 zł? :wink:

Skomentuj

PS nie szkoda Ci tych kolumn do takiego wzmaka za 300 zł? :wink:
            A dlaczego ma być szkoda? :shock: :neutral:

Skomentuj

Nie bierz tego tak dosłownie ...
              Podłogówki są na dobrych głośnikach, to i wolał bym dołożyć i do wzmaka. Za te pieniądze "całkiem niezły, dobry wcale..."

Skomentuj

Na razie brak funduszy żeby kupić coś lepszego :roll: We wakacje pewnie zmienię na coś lepszego, półki co trzeba na czymś słuchać... Zdjęcia wrzuce niebawem

[ Dodano: 2009-12-26, 13:25 ]
                A co myślicie o denonie PMA-750?

Skomentuj

No i ja dziś ożywiłem swoje 13/50/9 na morelach :) Aktualnie posiadam pionka A-445 i bardzo średnio jestem z niego zadowolony. Chcę go zmienić na jakąś używkę w cenie do max 1000zł, choć wolałbym zejść choć ze 2-3 stówki. Ciekaw jestem jakie piece mają posiadacze tych kolumnienek i jakie wrażenia. Poczytałem trochę w necie i za te pieniądze polecają yamaszkę AX 900, ale im więcej propozycji tym lepiej, dlatego proszę o jakieś opinie i podpowiedzi - w końcu po to mamy forum.

Skomentuj

Jeżeli odpowiada ci jasne brzmienie to Yamaha ax-900 to dobry wybór bo to świetny wzmacniacz.
                    Najgorsze w nim to ten regulowany loudness, jeśli lubisz ostrzejsze żywe brzmienie to ten wzmacniacz jest dla ciebie.
                    Jeśli szukasz czegoś delikatniejszego mniej efekciarskiego to sobie odpuść.
                    Twój pioneer to niestety wzmacniacz który ma duży rozlazły bas i słabą scenę generuje ale gra raczej miękko nie tak jak Yamaha .
                    Ja słyszałem tylko te Tonsile z seasem i genialnie zgrywały się z Fine Artsem grundiga A-9000.
                    Last edited by globus1987; 09.01.2011, 14:47.

Skomentuj

Właśnie zależy mi na konkretnej podstawie basowej. Reszta nie jest tak istotna. Lubię mięsiste puknięcia i dobrze by było jakby do tego estetycznie wyglądał. Podpowiedzcie mi proszę czy warto kupić coś nowego w cenie powiedzmy do 1800zł czy używka do 1000zł? (ale nie jakaś dwudziesto dwu letnia, bo nie chcę mieć pieca starszego od siebie :P) Będzie na nim słuchane hip hop, techno, różne odmiany elektronicznej muzyki i ambienty. Doradzicie coś?

Skomentuj

Nadal nie napisałeś czy zależy ci na efekciarskim jaśniejszym brzmieniu czy coś pokroju pioneera czyli spokojniejsze.
                        No i co jest źródłem komputer, czy odtwarzacz cd bo to ważne.

Skomentuj

Źródełkiem będzie komputer. Nie mam za bardzo porównania, ale wydaje mi się, że efekciarskie brzmienie by mi bardziej pasowało. Lubię różne efekty typu loudness, SRS WOW i na tej podstawie śmiem twierdzić, że nie zależy mi na "prostolinijnej" charce. Ma grać miło dla ucha i dynamicznie. Muzyka elektroniczna to nie fortepian - nie trzeba mi wiernej kopii oryginału. No i 99% z tego co mam to będą empetrójki. Nie jestem za bardzo obcykany we wzmakach do home audio, więc prosiłbym o pomoc w doborze i jakieś porady na co zwracać uwagę przy doborze wzmaka, bo przeglądając tematy z tym związane to ciężko coś stwierdzić bo ludzie mało mówią o rodzajach muzyki do jakiej się dany wzmak nadaje najlepiej.
                          co myślicie o ARCAM ALPHA 7 http://allegro.pl/arcam-alpha-7-w-st...396842075.html
                          albo Cambridge Audio Azur 640 A v2 http://www.cambridgeaudio.com/summary.php?PID=105 - w czarnej wersji wygląda prześlicznie. Nawet bym się skusił na nówkę, na forach polecają, ale przeczytałem recenzję w gazetce i wspominają o słabym basie i nadaje się bardziej do jazzu i spokojnej muzy

Skomentuj

Jak to ma grać z mp3 to wielkiej różnicy nie zrobi to czy kupisz Yamahe ax-900 czy Accuphase e-250 za ponad 20tyś zł.

Skomentuj

w każdym razie chcę zmienić tego starego już pionka, bo trzeszczy przy ruszaniu potencjometrami, szumi i lekko trafo buczy, oraz słychać trzaski przy wyłączaniu. Domyślam się, że powyżej pewnej granicy wąskim gardłem będzie mp3. Ale jestem pewny, że do pewnego poziomu (powiedzmy ax-900) różnica będzie wyraźnie słyszalna. Chcę kupić taki wzmak, żeby wąskim gardłem nie były głośniki, wzmak, ani dźwiękówka lecz już same empetrójki. Naprawdę audiofilem nie jestem, złotych kabli kupował nie będę, ale nie można mówić, że różnicy nie ma. Sprzęt ma być dopasowany jakościowo. Podsuniesz mi jakąś alternatywę dla tej jamaszki?

Skomentuj

Czaruję...
                              X