Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

stx 300 panel

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

stx 300 panel

Witam mam problem z tym panelem mianowicie chyba kazdy slyszal jak w "Stanie spoczynku"glosnik buuuczy takim charakterystycznym bczeniem
    Gdy mam wlaczony filtr to nie waże na jakiej glosnosci jest galka caly czas buczy tak samo [dosc glosno], jak gra to ok, nie slychac. Ale jak wylacze muzyke to to baaaqrdzo mocno wkurza.
    Jak wylacze filtr to nie buczy. Ok co z tego jak suba slucham jako suba a nie chce pelnego pasma, wiec takie rozwiazanie odpada. Gdy mi tak buczy i buczy z wlaczonym filtrem na minimalnej glosnsci odkrylem, ze jak przyloze palec do gniadza pod sygnal i kciukiem dotkne radioatora to buczenie znika za to pojawia sie jak mam wylaczony filtr...
    W elektronice nie zamierzam nic grzebac, nawyzywac i odeslac?
    Czy moze jednak jest jakis super latwy sposob na rozwiazanie tego problemu.
    Ps: raczej nie jest to wina komputera poniewaz na nadzie moge sobie przekrecac potencjometr jak mi sie podoba i nic nie burknie nawet... gniadza tez zamienialem. Wiec to panel.

pętla masy, złe podłączenie panelu, brak podłączenia radiatora do masy, albo trany na radiatorze bez podkładek, ale to wtedy by sie zjarało wszystko.

pokaż foty coś tam namodził, albo jak wszystko co i z czym podłączyłeś.
    czy sam sygnał+panel+głośnik ci buczy ?
    Jaki masz zasilacz? Pewnie masa zasilania i sygnału nie są "sprzężone"
    Zresztą tak strzelać to se moge co jest nie tak...

Skomentuj

Zamieszczone przez El_liero
      pokaż foty coś tam namodził, albo jak wszystko co i z czym podłączyłeś.
      czy sam sygnał+panel+głośnik ci buczy ?
      Co mogłem mogłem namodzić ...
      Wchodzi sygnał do panela i z panela do głośnika to wszystko. Plusów nie pomyliłem z kompa syf nie idzie więc nie wiem ...
      Napisałęm co jest nie tak ; ) nic w tym nie grzebałem. A podłączyć jeszcze umiem
      Tak jak mówie buczy tylko z włączonym filtrem.
      Dla sprostowania to ten panel http://stx.sote.pl/wzmacniacz-s-300-w.html

Skomentuj

A jak odłączysz kabel sygnałowy to jest ok.?
        U mnie też buczy ale tj w przypadku panel sub 150.Ale to sie stało po przeprowadzce niewiem czemu .POwiem wam tak że ja mam kabel samoróbke i może gdzieś biegnie koło kabla od sieci.A jak podłączyłem normalny kupny kabel za 5 zł to było ok.

Skomentuj

jak odlacze to jest to samo. Wina stoi po stronie gniazdka ? tak mi sie wydaje bo przenioslem suba... ale jaja

Skomentuj

Czyli jak przeniosłeś suba to nie buczy?

Skomentuj

no tak pod jednym nie buczy pod drugim buczy, ale gniadzka mam takie same jak dojde do stanu uzywalnosci to sporobuje nie wiem, przez przedluzacz przeciagnac zcyc so
              szcesliwego nowego roku ;d

Skomentuj

Niestety z zasilaniem z uziemieniem czasem dzieja sie takie rzeczy, szczegolnie jak masz sygnal z kompa ktory tez ma takie zasilanie. Zawodowy sprzet grajacy ma specjalne przelaczniki mas, tu tego nie ma.

Skomentuj

czyli szukac gniazdka w pokoju w ktorym moze byc ok ? bez sensu ..
                  dzieki pozdrawiam

Skomentuj

Ja mam podobną sytuację z uniampem. Jak od wzmacniacza odłączę kabel sygnałowy z kompa to na wszystkich kanałach pojawia się cichy brum. Jak podłącze ten kabel ponownie (nie ważne do jakiego gniazda!) to brum znika. Nie ważne czy komp jest załączony czy też nie. Wystarczy, że kabel 230V w kompie jest podłączony do gniazdka. Z innymi źródłami tak się nie dzieje. Oprócz kompa mam podłączony jeszcze CD, Tuner i MiniDisc.

Skomentuj

Zasil przez przedłużacz z tego samego gniazdka z którego zasilasz komputer, moze pomoże.

Skomentuj

Zamieszczone przez Yoshi_80
                        Zasil przez przedłużacz z tego samego gniazdka z którego zasilasz komputer, moze pomoże.
                        Właśnie tak jest teraz zrobione. Komp jest zasilany przez osobny przedłużacz i wzmacniacz też przez osobny, ale oby dwa przedłużacze są podłączone do 1 gniazdka. Może dlatego tak jest bo gniazdko ma uziemienie, do którego jest podłączony komp, a wzmacniacz nie jest podłączony.

Skomentuj

Petla masy a nie zadne czary.

Skomentuj

Zamieszczone przez Yoshi_80
                            powinno pomóc, przewałkowałem taki przykład w sklepie z subem VK kolegi, wzbudzał się gdy tylko podpiąłem sygnał.

Skomentuj

pegelmesser, tylko jak się pozbyć tej pętli masy? Przypomnę, że u mnie sub przestaje brumić, gdy podłącze sygnał z komputera, a właściwie wystarczy sam kabel bez sygnału.

Skomentuj

Po prostu nic nie uziemiac, nie stosować kabli z wtyczka z bolcem.

Skomentuj

Czyli co zalecasz? Odłączyć komputer od uziemienia?

Przepraszam za offtop, ale myślę, że nie tylko ja spotykam się z takim problemem.

Skomentuj

Na komputer czasami nie ma rady, skoro siedzimy wszyscy na forum to znaczy ze mamy stale lacze a ono jest rowniez uziemione i to do calego budynku!
                                    Petle masy w kompie czy wzmacniaczy latwo rozlaczyc ale sieci internet juz nie. U mnie brum znika jak odepne kabel sieci. Teraz podlaczylem ampli optykiem i mam spokuj.

Skomentuj

Nieee. Linia telefoniczna jest symetryczna. Chyba ze ktos ma internet z kablowki, wtedy tylko separator galwaniczny pomoze.

Skomentuj

Internet mam z neostrady. I przypominam, że brum się pojawia, gdy odepnę kabel sygnałowy od kompa.

Skomentuj

Czaruję...
                                        X