Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

stx 300 panel

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Proponuje zmienic karte sieciową ew. ruter.

Skomentuj

Zamieszczone przez pegelmesser
      Chyba ze ktos ma internet z kablowki, wtedy tylko separator galwaniczny pomoze.
      Dokladnie mam internet z kablowki, myslalem o separatorze galwanicznym ale nie wiem jak to praktycznie ugryzc. Zapewne jest to jakies trafko tylko skad je wziasc i czy nie popsuje kablowki :)

Skomentuj

Albo barierę optyczną

Skomentuj

Dobra dobra, http://www.dipol.com.pl/izolator_gal...nal_R48605.htm starczy.

Skomentuj

Spróbuj podłaczyć, że tak mało fachowo powiem w "fazie" . Gniazdka naścienne są podwójne ale mało kto zauważa, że jak wetkiemy dwa kable z wtyczką z uziemiemiem to raz faze mamy na przewodzie niebieskim a raz na brązowym bo taka jest konstrukcja gniazdka bo wtyczki są przeciwlegle a nie zgodnie (oczywiscie nieprawidłowa ale tak jest je prościej zbudować). Stąd czasem może być problemy i pętle masy.

Skomentuj

:?: :?: :?: :?: :?:
              Ale nie mamy nigdzie potencjału sieci na obudowie!!!!

Skomentuj

"pegelmesser, tylko jak się pozbyć tej pętli masy? Przypomnę, że u mnie sub przestaje brumić, gdy podłącze sygnał z komputera, a właściwie wystarczy sam kabel bez sygnału."

Nie czytałem całego tematu, ale ... wycisz mikrofon w opcjach dźwięku.

Skomentuj

Problem z brumieniem ustał. Wyłączyłem mikrofon w opcjach dźwięku i obróciłem wtyczkę w gniazdku od wzmacniacza o 180st (akurat nie wiem czy to "obrócenie" coś pomogło bo nie chciało mi się sprawdzać).
                  tobster, dziękuję za poradę z mikrofonem :smile: Sam bym na to nie wpadł.

Skomentuj

Czaruję...
                  X