Witam, mam mozliwosc zakupu wzmacniacza Teleton na koncówce mocy STK 459 za male pieniądze i tyle tez chce wydac na kupno wzmacniacza. Co sądzicie o tej końcówce mocy. Czy mozecie mi powiedziec cos tym jak to prawdopodobnie gra ? Zgóry dziekuje i pozdrawiam.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
STK 459
Collapse
X
-
Ten STK to jakaś miotła zasilanie +-31V max moc 15W przy +-21V THD0,08% co chcesz tym zasilić?
http://elenota.iele.polsl.gliwice.pl...ile=50&start=0
pozdrawiam!
-
Czesto spotykam sie z twierdzeniem ze jak wzmacniacz do suba to musi miec min 100W. To znaczy że co, jak podłczy ten o którym pisze to nie usłyszy dzwięku???
Wg mnie spokojnie się nada. Nie bedzie to wygar ostateczny ale na pierwszy raz spokojnie wystarczy, tym bardziej, że możesz go później użyć do zasilania monitorów.
Napisz za ile możesz miec ten wzmacniacz, wiecej szczegółów konstrukcyjnych, najlepiej link do zdjęcia.
Skomentuj
-
Czesto spotykam sie z twierdzeniem ze jak wzmacniacz do suba to musi miec min 100W. To znaczy że co, jak podłczy ten o którym pisze to nie usłyszy dzwięku???
Skomentuj
-
Nie te suby to są samoróbki na głosnikach Byemy 30 cm srednicy, typowy bas tefleks liczony w WinISD Pro na szczescie były te głosniki w katalogu tego programu. Filtr robiony na zamówienie - cewka bezrdzeniowa a pudło robione przez stolarza z 28 mm MDF z licznymi wzmocnieniami tak więc niepotzebnie się podniecasz firma "mega pałer ".Wzmacniacz jak chłopaki zauwazyli tymczasowo miałby napędzac suby docelowo satelity tylko narazie nie mam pieniedzy na konkretny wzmacniacz do subów. tym wzmacniaczem zainteresowałem sie z powodu jego koncówki mocy poniewaz jest na STK a słyszałem dobre opinie o tej końcówce. Wiem ze to słaby model chciałem troche fachowej wiedzy na temat tej koncówki. Wzmak jest produkcji Japonskiej ja niestety nieznam sie zbyt na elektronice tylko troche na akustyce i zespołach głosnikowych. Mimo to nie uwazam ze zeby usłyszec ładny bas niezbedne jest od razu 100 lub 80 Watt. Słyszałem ten wzmacniacz na kolumnach Tonsila 150 Watt RMS i grało o niebo lepiej od wzmacniacza na duzo nowszym TDA szczególnie tony wysokie chociaz bas tez był nizszy ale jak mówiłem nie znam sie.
Pozdrawiam.
Skomentuj
-
W takim razie zwracam honor
Piszesz:...Słyszałem ten wzmacniacz na kolumnach Tonsila 150 Watt RMS i grało o niebo lepiej od wzmacniacza na duzo nowszym TDA szczególnie tony wysokie chociaz bas tez był nizszy ale jak mówiłem nie znam sie.
Pozdrawiam.
Skomentuj
Skomentuj