Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Tanie panele z allegro .

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

http://www.allegro.pl/item871222307_...nego_300w.html
    Ten panel poradzi sobie z głośnikiem STXa GDN-30-500-4-AP ?

Skomentuj

Zamieszczone przez bogus508
      http://www.allegro.pl/ite...wnego_300w.html
      Ten panel poradzi sobie z głośnikiem STXa GDN-30-500-4-AP ?
      Jego moc to pewnie okolo 100W wiec i tak i nie :P.. glosnik bedzie sie marnował

Skomentuj

Jesli trafo ma 2x40V to bedzie ok 100W/8omach. Na 4omach bedzie moze ze 150W ale radiator jest dosc maly i nie wiem jak wytrzyma to trafo.

Skomentuj

ja kupilem ten: http://www.allegro.pl/item854087148_...o_300watt.html

trafo 2x34V, na obudowie pisze ze ma pobor 250W a nie 300..., pierwsze co to sprawdzilem czy trnazystory nie sa spalone, podpisane sa D1D47C 5D2 i B817C 5H2, google o nich milczy, wszystko wydawalo sie ok wiec podlaczylem sygnal i o dziwo dziala, na razie sprawdzalem tylko po cichu (1 w nocy) na starych space 86 wiec test malo miarodajny ale poziom glosnosci wydawal sie ok

wiec wyglada na to ze mam sprawny, porzadny panel 150W/40hm za 100zl z przesylka :)

Skomentuj

TY masz inny (słabszy) panel. Ten co my mamy ma 150W przy trafie 40V, czyli twój raczej tyle nie ma.

Skomentuj

Zamieszczone przez damiani
              wiec wyglada na to ze mam sprawny, porzadny panel 150W/40hm za 100zl z przesylka
              Twój ma raczej 100Watt przy 4 ohm może nieco więcej.

Skomentuj

moja pomykla, trafo 2x36V, zle napisalem ;-)

a co do tego mojego, ma dwa razy wiekszy radiator, wazy ponad 5,5kg, wiec wydaje mi sie ze to lepsza opcja

no i rada dla posiadaczy tych paneli, pod tranzystorami jest tyle pasty termoprzewodzacej co by kot nie naplakal, radze poodkrecac, wyczyscic i zrobic to porzadnie bo skutki moga byc nieciekawe

Skomentuj

no i rada dla posiadaczy tych paneli, pod tranzystorami jest tyle pasty termoprzewodzacej co by kot nie naplakal, radze poodkrecac, wyczyscic i zrobic to porzadnie bo skutki moga byc nieciekawe
                  Chyba o to chodzi żeby ta warstwa pasty termoprzewodzącej była jak najcieńsza jednocześnie pokrywając całą powierzchnie tranzystora.

Skomentuj

po przykreceniu nadmiar pasty i tak by wyplynol, u mnie miedzy radiatorem a podkladkami mikowymi byla tylko jedna mala kropka pasty(moze 1/5 powierzchni), miedzy tranzystorami a podkladka bylo tylko nieco wiecej

Skomentuj

damiani, biała pasta nie wypłynie wystarczajaco, przeźroczysta tak. (słowa irka, ktory wie co mówi)

Skomentuj

przeciez nie o tym mowa, a chyba kazdy wie ze za duzo to nie zdrowo ;-)

pisalem tylko o tym ze pozalowali pasty pod tranzystory i ze wypadalo by to poprawic, dziekuje za uwage :)

Skomentuj

Trochę testowałem ten panel - podpinając pod wejście wysokopoziomowe sygnał i przy filtrze ustawionym na 40Hz słychać słowa :-/ coś nie tak z tym filtrem..

Skomentuj

Zamieszczone przez rafal20
                            przy filtrze ustawionym na 40Hz słychać słowa :-/
                            Może filtr ma stromość "tylko" 12dB, wtedy to normalne.

Skomentuj

Zamieszczone przez rafal20
                              Trochę testowałem ten panel - podpinając pod wejście wysokopoziomowe sygnał i przy filtrze ustawionym na 40Hz słychać słowa :-/ coś nie tak z tym filtrem..
                              A jak z mocą w miare mocny jest ? Co nim napędzałeś?

Skomentuj

Moc to ok 150W 4ohm; 100W 8ohm
                                Z wejścia wysokopoziomowego jakość nie powala jak i normalnego, ale też nie ma co narzekać.
                                Trzeba sprawdzić z sygnałem wyjściowym przeznaczonym do suba do amplitunera.

Bo tez załączony filtr nie radzi sobie z cięciem; bardziej wygląda to tak jak by się znacząco przyciszał z niewielkim filtrowaniem.
                                Podczas przełączania przesunięcia fazowego są trzaski.
                                Autowyłączania nie sprawdzałem. ARN 226 chce rozwalić :-P; STX 450 (8 ohm :-/) już nie daje zbyt rady - co jest logiczne, ale wystarczająco na pokój 20m2
                                Porównuję go do VK - mocowo jest podobnie.

Podsumowując - za 120 zł się opłaca, gdyż jest to lepsze rozwiązanie niż 2x TDA 7294, dodatkowo mamy ładny wygląd i różne we/wy.

Panel VK wg mnie jest lepszym rozwiązaniem

Skomentuj

Właśnie kupiłem jeden taki panel tylko,że uszkodzony(nie włącza się)ciekawe jak dojdzie co z nim bedzie :) Jak odpale to zdam relacje.

Skomentuj

Witam!
                                    Jestem zainteresowany tym panelem z allegro, ale gość wystawił dwa rodzaje tych paneli jedne po 120 i po 140 zł, tańsze mają oznaczenie No.W3 ,może ktoś ma wiedzę czym one się różnią ?
                                    Link do aukcji:http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=4155755

Skomentuj

Jeden i drugi to raczej to samo.

Skomentuj

Cześć
                                        czy wasze panele nie były wygięte w lewym dolnym rogu?? Mój dotarł wygięty i na zdjęciach teraz widać ze ma większość paneli w takim stanie

Skomentuj

siwy546, Jak mój dojdzie to ci powiem czy wygięty...

Skomentuj

Czaruję...