trafo 2x34V, na obudowie pisze ze ma pobor 250W a nie 300..., pierwsze co to sprawdzilem czy trnazystory nie sa spalone, podpisane sa D1D47C 5D2 i B817C 5H2, google o nich milczy, wszystko wydawalo sie ok wiec podlaczylem sygnal i o dziwo dziala, na razie sprawdzalem tylko po cichu (1 w nocy) na starych space 86 wiec test malo miarodajny ale poziom glosnosci wydawal sie ok
wiec wyglada na to ze mam sprawny, porzadny panel 150W/40hm za 100zl z przesylka :)
a co do tego mojego, ma dwa razy wiekszy radiator, wazy ponad 5,5kg, wiec wydaje mi sie ze to lepsza opcja
no i rada dla posiadaczy tych paneli, pod tranzystorami jest tyle pasty termoprzewodzacej co by kot nie naplakal, radze poodkrecac, wyczyscic i zrobic to porzadnie bo skutki moga byc nieciekawe
no i rada dla posiadaczy tych paneli, pod tranzystorami jest tyle pasty termoprzewodzacej co by kot nie naplakal, radze poodkrecac, wyczyscic i zrobic to porzadnie bo skutki moga byc nieciekawe
Chyba o to chodzi żeby ta warstwa pasty termoprzewodzącej była jak najcieńsza jednocześnie pokrywając całą powierzchnie tranzystora.
po przykreceniu nadmiar pasty i tak by wyplynol, u mnie miedzy radiatorem a podkladkami mikowymi byla tylko jedna mala kropka pasty(moze 1/5 powierzchni), miedzy tranzystorami a podkladka bylo tylko nieco wiecej
Trochę testowałem ten panel - podpinając pod wejście wysokopoziomowe sygnał i przy filtrze ustawionym na 40Hz słychać słowa :-/ coś nie tak z tym filtrem..
Trochę testowałem ten panel - podpinając pod wejście wysokopoziomowe sygnał i przy filtrze ustawionym na 40Hz słychać słowa :-/ coś nie tak z tym filtrem..
A jak z mocą w miare mocny jest ? Co nim napędzałeś?
Moc to ok 150W 4ohm; 100W 8ohm
Z wejścia wysokopoziomowego jakość nie powala jak i normalnego, ale też nie ma co narzekać.
Trzeba sprawdzić z sygnałem wyjściowym przeznaczonym do suba do amplitunera.
Bo tez załączony filtr nie radzi sobie z cięciem; bardziej wygląda to tak jak by się znacząco przyciszał z niewielkim filtrowaniem.
Podczas przełączania przesunięcia fazowego są trzaski.
Autowyłączania nie sprawdzałem. ARN 226 chce rozwalić :-P; STX 450 (8 ohm :-/) już nie daje zbyt rady - co jest logiczne, ale wystarczająco na pokój 20m2
Porównuję go do VK - mocowo jest podobnie.
Podsumowując - za 120 zł się opłaca, gdyż jest to lepsze rozwiązanie niż 2x TDA 7294, dodatkowo mamy ładny wygląd i różne we/wy.
Witam!
Jestem zainteresowany tym panelem z allegro, ale gość wystawił dwa rodzaje tych paneli jedne po 120 i po 140 zł, tańsze mają oznaczenie No.W3 ,może ktoś ma wiedzę czym one się różnią ?
Link do aukcji:http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=4155755
Skomentuj