Chciałem wykorzystać Irka przetwornice bo jest tansza od tej z układem Sg3525 Co prawda nie posiada stabilizacji ale to nieważne. Mnie jedna rzecz zastanawia. Zrobiłem ja uruchomiłem na rdzeniu z zasilacza ATX 250W. Przy napieciu wejsciowym ok 14,4V na wyjściu mam 50V jezeli podlacze obciązenie przez które popłynie ok 1A to to spada wszsytko do 40V kolejne zwiekszenie pradu powoduje zmniejszenie sie napiecia wyjsciowego. I Mam problem bo chcialem zrobic wzmacniacz o mocy ok 200RMS na rdzeniu Edt44 czyli wzmacniacz by musiał być zasilany napieciem ok +/- 45V i powiedzmy ze wzmachol nie przezyje napiecia +/-55V TO co ja mam zrobic w takiej sytuacji jezeli z przetworki bede mial napiecie to max czyli +/-55V i podlacze pod wzmaka to przy troszke wiekszym obciazeniu spadnie poniżej tych 45V i wtedy z moca 200Wat moge sie pożegnać.
Myślałem zeby wziąść wzmacniacz o mocy 300Wat zmniejszyc licze tranzystorów koncowych i podniesc zawsilanie do +/-70V wtedy to napiecie mogło by spadać nawet o 25V tylko zastanawiam sie czy wzmacniacz napieciowy i sterujący bedą działac poprawnie przy obniżonym o ok 20V poniżej zasilania typowego dla tego wzmacniacza.
Dlaczaczego w tej przetwornicy tak bardzo spada napiecie. Jezeli ktoś by miał jakiś wzmacniacz na tranzystorach o mocy 150-200 Wat to prosiłbym o linka lub ewentualnie wysłac na drzewko2004@o2.pl
Myślałem zeby wziąść wzmacniacz o mocy 300Wat zmniejszyc licze tranzystorów koncowych i podniesc zawsilanie do +/-70V wtedy to napiecie mogło by spadać nawet o 25V tylko zastanawiam sie czy wzmacniacz napieciowy i sterujący bedą działac poprawnie przy obniżonym o ok 20V poniżej zasilania typowego dla tego wzmacniacza.
Dlaczaczego w tej przetwornicy tak bardzo spada napiecie. Jezeli ktoś by miał jakiś wzmacniacz na tranzystorach o mocy 150-200 Wat to prosiłbym o linka lub ewentualnie wysłac na drzewko2004@o2.pl
Skomentuj