Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

problem z wzmakiem

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

To się chyba wyjaśniło :)
    Ta masa musi być podłączona ! Połącz te czarne przewody z tarfa z tym niebieskim
    z płytki (skręć je śrubką) i zmierz.
    Bez tego masa na płytce "wisi w powietrzu" i mogą dziać się dziwne rzeczy :)

Skomentuj

jest 68V na wszystkich kondensatorach :grin:
      trochę i tak za dużo
      Wlutować STK?

Skomentuj

przysiadzie troche jak podlaczysz caly uklad, jalowo zawsze jest wiecej o te pare v nawet.

Skomentuj

przylutowałem już STK, i prawa strona chodzi, ale lewa nie bardzo, zaraz jeszcze sprawdzę jeszcze raz, bo mi bateria padłą od mp3 i nie dokończyłem :grin: :razz:

[ Dodano: 2010-01-27, 20:16 ]
          Zaraz będę go obciążał czymś mocniejszym i wtedy określę czy jest ok.
          Panowie czy mogę naoliwić olejem do silnika/łańcucha potencjometry ? Bo charczą przy regulowaniu.

[ Dodano: 2010-01-27, 20:17 ]
          Panowie jest około 66V na kondensatorach - nie jest trochę za dużo?

[ Dodano: 2010-01-27, 20:17 ]
          Oczywiście przy obciążeniu

Skomentuj

Fajnie że udało się odpalić przynajmniej jeden kanał :)
            Nie szalej z mocą jak są włączone te rezy bo mogą pójść z dymem :)
            Co do napięcia to faktycznie za duże ale tylko dla tych elektrolitów, dali je pewnie na styk i dlatego poszły poprzednie. Mimo że są na 63V powinny wytrzymać ale na pewno praca z takim napięciem nie będzie im służyć i wpłynie na ich żywotność.
            Co do smaru to nie wiem.

Skomentuj

dziś podłączyłem małą kolumnę od wieży i okazało się, że oby dwa kanały chodzą :mrgreen:
              jutro je obciążę subem i zobaczę, czy się coś nie spali :wink:

Skomentuj

Zamieszczone przez Karol22m
                jutro je obciążę subem i zobaczę, czy się coś nie spali :wink:
                za nim to zrobisz napisz dokładnie co to za sub.

Skomentuj

Zamieszczone przez Karol22m
                  anowie czy mogę naoliwić olejem do silnika/łańcucha potencjometry ?
                  Raczej nie bo tak olej jest dość gęsty i potencjometr będzie ciężko chodził. To musi być preparat, który nasmaruje, a zarazem wyczyści ścieżki potencjometru. Pewnie nagromadził się tam brud i dlatego charczy. Ja stosuje PR Kontakt:
                  http://www.allegro.pl/item893666614_...try_300ml.html
                  Ale równie dobrze może być preparat typu WD-40.

Skomentuj

Zamieszczone przez zbyszek
                    za nim to zrobisz napisz dokładnie co to za sub.
                    8 ohm 150W RMS

Skomentuj

Ni podłączaj tylko kolumn o mniejsze niż 8om impedancji bo tego STK mogą nie przeżyć.

Skomentuj

Ni podłączaj tylko kolumn o mniejsze niż 8om impedancji bo tego STK mogą nie przeżyć.
                        Wiem wiem :wink:

Ale za to mam inny problem, podłączyłem go pod suba 300W 8 ohm i powiem, że gra bardzo dobrze, ale jedna końcówka ma jakieś "przebicia" jak sub jest podłączony pod jedna końcówke i dotknę radiatora ręką to słychać takie "pyknięcia" może byc to spowodowane STK, bo miałem mały problem od wlutowywania i wylutowywania po kilka razy STK urwały się nózki 1 2, i je przylutowałem i chodzi, ale jak mówię na tej stronie słychac takie pyknięcia, to może byc tym spowodowane ??

Skomentuj

Odizolowałeś STK od radiatora, tzn. czy dałeś podkładkę i pastę?
                          Jeśli tak to podłącz radiator do masy. Powinno pomóc.

Skomentuj

pasta jest, ale podkładki nie ma, ale może to byc coś z STK i własnie wymieniam na nowy ...

Skomentuj

Jeżeli STK jest izolowany to podkładki nie są potrzebne. Jeżeli natomiast nie jest izolowany podkładki muszą być!
                              To nie jest wina STK. Przecież Ci napisałem co musisz zrobić :roll:

Skomentuj

Jeśli tak to podłącz radiator do masy. Powinno pomóc.
                                masa jest przykręcana do radiatora....

a do tego jedna końcówka dobrze chodzi, tylko z tą jedną coś jest nie tak... Jak się dotkneło ręka STK to chwilami chodził, więc to wina STK i on był lutowany tzn. nóżki mu się urwały i trzeba było dorobić...

[ Dodano: 2010-01-30, 20:05 ]
                                Wzmak zrobiony, wymieniłem STK i wszystko śmiga. Dzięki wielkie za pomoc każdemu kto podpowiadał co i jak :smile:

Skomentuj

Czaruję...
                                X