Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Sterowanie 2xPGA2311

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Sterowanie 2xPGA2311

Tworzę projekt oparty o sterowanie głośnością na 2xPGA2311 (dla dwóch końcówek mocy stereo) Z pierwszego PGA wychodzi sygnał na selektor wyjść w celu dobrania sobie zestawu grającego. Z drugiego PGA wychodzi sygnał na dodatkowa końcówkę mocy, aktywne doly lub po zsumowaniu na suba.
    I pytanie czy przed drugim (a może i pierwszym tez?) wstawić jakiś OPA (jeśli tak jaki) czy normalnie jak na rysunku wyciągnąć sygnał. I pytanie jaki sumator zastosować do suba :?:

A B końcówka stereo
    AD aktywne doły
    S sub :razz:

Układ ma posiadać:
    -Sterowanie 2xPGA jednocześnie + niezależnie drugim w celu korekcji aktywnych dołów do systemu stereo.
    -Selektor 4-5wejsc
    -Selektor 2wyjsc - zarówno sygnałowych jak i traf końcówki mocy.
    Załączając wyjście A załączamy na rysunku niebieskie jedynki: wyjście sygnałowe i trafo1... Analogicznie do tego załączamy 2wyjscie i drugie trafo. Mamy do dyspozycji.

Cala reszta typu timer zegar opisy na wyświetlaczu zajmuje się program. Opisuję tylko ideologie co potrzebuje :wink:

Ja nie zajmuje się projektowaniem dokładnie tego i programowaniem, chciałbym po prostu stworzyć projekt który mnie interesuje, a realizacją zajmie się ktoś kto się na tym zna lub mógłby powstać forumowy projekt.
    Ale najpierw chciałbym uzyskać odpowiedzi i tu proszę o pomoc.

Z tego co się w nocie dopatrzyłem to PGA ma dość niską impedancję we. 10k
    więc wtórnik na WO był by wskazany. Sumator można zrobić z 3 rezystorów :) lub też na WO wtedy trzeba dołożyć jeszcze jednego reza :). Jako WO wystarczy NE5532, lepsze są już dużo droższe. Proponował bym też zamiast PGA2311 dać 2310 ma wyższe napięcie zasilania
    a co za tym idzie większy zakres napięć we.

Skomentuj

Czyli tak jak zastosował msfalcon i OPA1632?
      http://www.audiostereo.pl/forum_wpis...at=25952&p=1#k
      Moduł z linku ma odebrać dla mnie Paweł i się nim pobawię, jednak chce też zlecić do wykonania coś podobnego z selektorem wyjść aby mieć możliwość przetestowania dwóch wzmaków

Skomentuj

Tam jest w pełni symetryczny ale mniej więcej tak (chociaż nie mam pojęcia po co dali wzmocnienie x10 przed PGA jak z odtwarzacza idzie 2V)
        Ja bym to widział jakoś tak:

Skomentuj

Też ciekawa opcja :wink:

Skomentuj

Czaruję...
          X