Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

NAD2100 pomocy,a pozatym wypowiedzcie się co sądzicie o NAD.

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

NAD2100 pomocy,a pozatym wypowiedzcie się co sądzicie o NAD.

Dostałem wzmakol NAD 2100 i nie wiem jakie ma parametry,szukałem na necie ale tam albo nic nie ma albo sprzeczne wiadomości np. 50W na kanał albo 330W na kanał.
    Jak ktoś na jakieś informacje o nim to prosze piszcie.
    Z góry dzięki.

NAD po pierwsze w oznaczeniu musi miec też litere. Spróbuj poszukać z A2100 albo Azur 2100....poczytaj...najlepiej wejdź na stronke NADa i spróbuj go poszukać.

Skomentuj

moze i tak ale tam na 100% procent nic nie ma (sprawdzalem) pisze tylko
      power amlitiner 2100 NAD power enelope czy jakos tak :) a na oficjalnej stronie sa tylko najnowsze produkty :(.

Skomentuj

http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll...tem=5733157654
        Taki?

Skomentuj

OOOoooooo.... dokładnie taki.

Skomentuj

Jeśli nie masz parametrów Nada to wejdz na angielska strone i napisz do nich niech Ci wyślą parametry urządzenia. Napisz też że piszesz do nich gdyż Pllski dystybutor nie mógł Ci udzielić informacji.
            Mi przysłali komplet parametrów do mojego 7030.
            Parametry od Producenta różniły się "troche" od tych które były w aukcji ;-)

Skomentuj

Przedwczoraj zdobyłem parametry w pdf-ie wyglądają na prawdziwe ale jestem za głupi żeby coś z tego zrozumieć.
              I nie chodzi tu o znajomość angielskiego tylko o te wszystkie dane nie umie sie w tym pochytać bo jestem początkujący.
              Skapłem sie tylko że maksymalny krutki impuls może mieć 330w przy 2ohm na kanał i chyba 60w mocy ciągłej wat na kanał przy8 ohm.
              Moge wysłać na maila jeżeli mi ktoś pomoże.

Skomentuj

hej a właściwie poco ci sa te parametry. najważniejsze jest aby sprzet dobrze grał. NAD słynie z bardzo dobrych klocków wiec poco sie martwic na zapas. ja nawet nie wiem ile mój wzmak ma mocy i szczerze mówiąc mnie to nie interesuje.

Skomentuj

hej a właściwie poco ci sa te parametry. najważniejsze jest aby sprzet dobrze grał. NAD słynie z bardzo dobrych klocków wiec poco sie martwic na zapas. ja nawet nie wiem ile mój wzmak ma mocy i szczerze mówiąc mnie to nie interesuje.
                  Wiesz ja nie chce poprostu podłączyć za słabego głośnika,bo tylko mi tego brakuje żeby wszystko popalić.Już raz wszystko mi sie popaliło i teraz jestem przezorny.tak wogule to fajnie gra-testowałem go na różnych głośnikach od tesli po zeusy i ładnie wymiatał.

Skomentuj

hmmm. NAD wymiata?! te dwa słowa pasują do siebie jak kawior i papierowy jednorazowy talerz. To jest wzmak mający grać z kulturą oraz jakością. Mocy napewno mu nie brakuje- nie sugeruj sie danymi katalogowymi bo to różnie bywa z tymi danymi. Taki piecyk NAD'a mający moc około 50W/kanał potrafi zagrać znacznie lepiej (mocniej, dosadniej) niż wiele technicsów które pozornir dysponują większą mocą. Mam jeden katalog NAD'a i prawie przy każdym wzmaku producent chwali sie duża wręcz ogromną wydajnością prądową. dla przykładu popularny NAD C320 który dysponuje mocą 40W/*ohm na kanał posiada aż 35amperów wydajności prądowej dla obciążenia chwilowego, przy mocy az 160W gdy impedancja spadnie do 2ohm. To strasznie duzo i poto buduje sie takie wzmaki aby móc wysterować nawet najbardziej nieefektywne kolumny. A takie z reguły są kolumny wysokiej jakośći- potrzebują wiecej prądu aby uzyskać tą samą głośność co kolumny konkurencji.

ps. nawet lepiej ze wzmak dysponuje dużą mocą gdyż przy duzych poziomach głośności sygnał docierający do kolumn pozostaje nie zniekształcony, ajk to ma miejsce przy wzakach małej mocy gdy zamiast czystego sygnału muzycznego za zaciskach kolumny pojawiają sie wyższe harmoniczne itp.

Skomentuj

NAD wymiata?! te dwa słowa pasują do siebie jak kawior i papierowy jednorazowy talerz. To jest wzmak mający grać z kulturą oraz jakością.
                      Oki ten NAD gra cudownie-lepiej?? :)

Skomentuj

Mój 7030 ma nominalnie 30W/kanał@8Ohm, 50@4, 70@2. mam kolumny podłogowe na STXach (niestety narazie mnie na wiecej nie stać) w moim pokoju 16mkw gałka nie przechodzi poza godzine 10ą wtedy jest już pożadnie głosno jeśli Cie to interesuje. Ja najcześciej słucham go na ok godz 8-9 i wtedy jest najprzyjemniej, bas jest troche twardy ale dosadny, oczywiście bez Loudnes, jeśli to włącze to nie da się go słuchać bo basu jest aż za dużo. Kontrola basu jest doskonała i nie ma co w ogóle porównywać z mocniejszymi wzmakami np Sony bo nie mają takiej kontroli. On poprostu wszystko wysteruje. Podczas gdy na sony bas sie ciagnął Nad przyprowadził go do porządku.
                        Generalnie jest to świetne urządzenie i gra doskonale. A ma juz 20 kilka lat ale napewno nie gra jak trzeszczący staruszek..... Po prostu świetny sprzęt. Gośc co mi go sprzedawał mówił ze na początek jest to doskonały wzmacniacz i nie mylił się. Nie predko się z nim rozstanę....

Skomentuj

Mój NADzik jest podłączony do wieży (Philips FW780P) przez wyjście "subwoofer out" i wzmacnia mi sygnał do subwooferka,nie jest to super hiper sub ale "gra i buczy" i to jest ważne W NADzie pokrętło głośności jest ustawione na ok.5-6 na 12 jak dam więcej to mi płyty ze stojaka wyjeżdzają

Skomentuj

Wiesz co nie skomentuje tego połaczenie bo to świetokradztwo, to raczej Phillips powinien słuzyć NADowi a nie odwrotnie. Raczej lepszy sygnał puszcza się na kolumny a gorszy wzmak może służyc jako napęd dla suba.

[ Dodano: 2004-12-06, 20:32 ]
                            domyslam się ze urzywasz CD z tej wieży Phillipsa i dlatego ona jest głównym urządzeniem, ale mozesz chyba tak wykombinować zeby to NAD szedł w kolumny a sygnał z wieży szedł do Subika.

Skomentuj

Czaruję...
                            X