Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Problemy z TDA2822M

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Problemy z TDA2822M

Witam,
    mam problemy ze wzmacniaczem słuchawkowym na TDA2822M, aplikacja producenta w wersji mostkowej, 2 kanały, zasilanie z zasilacza impulsowego, stabilizowanego 12V, wzmacniacz działa ale słychać wyraźne buczenie, ponadto nie ma możliwości regulacji balansu, na obu kostkach gra ten sam kanał, co może być tego powodem?

Pliki ze schematem i płytka w Eaglu do pobrania:
    Schemat
    Płytka

Pętla masy może?

Skomentuj

tzn ?

Skomentuj

Spróbuj podłączyć go pod baterię 9v (6F22) i sprawdź czy będą te brumy i jeśli nie będzie, to wina zasilania.A jeśli nie to to sprawdź połączenie masy i sygnału na wejściu bo czasami tak jest, że jeśli np. masa słabo jest połączona z resztą kabla to potrafi trochę brumić (mam na myśli naderwania kabla itd.)

Skomentuj

problem występuje przy zasilaniu z zasilacza komputerowego jak i przy zasilaniu z innego zasilacza stabilizowanego, ponadto buczenie jest bardzo silne przy zwarciu wejścia sygnałowego do masy, czy tak powinno być ?

załączam schemat i płytkę bo nie każdy może mieć Eagle lub chęci żeby ściągnąć pliki:

[ Dodano: 2010-01-17, 00:12 ]
          sprawdzone na bateriach, niestety bez zmian wiec to nie problem zasilania

[ Dodano: 2010-01-17, 00:13 ]
          sprawdzone na bateriach, niestety bez zmian wiec to nie problem zasilania

Skomentuj

Spróbuj przeciąć scierzke tam gdzie zaznaczyłem.

Skomentuj

niestety bez zmian

Skomentuj

To mkoże napisz na jakiej kości jest w końcu ten wzmacniacz? Tda2822 ma inną obudowę jak w twoich plikach eagle, a L272 raczej na wzmacniacz słuchawkowy się nie nadaje.

Skomentuj

TDA2822M, obudowa DIL8 więc się zgadza :)

Skomentuj

Czaruję...
                  X