Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Laser ECOLINE 120mW - Czerwony - Słabiej świeci - Problem

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Laser ECOLINE 120mW - Czerwony - Słabiej świeci - Problem

Witam.

Jakoś na początku lipca 2009 zakupiłem Laser ECOLINE 120R - 120mW - Czerwony z allegro

Świecił zaczepiście, mocno i jak sie zadymiło to widać było jego promienie jak na dyskotece (był po prostu pożądany efekt).

A jakiś miesiąc temu jak świecił na imprezie zauważyłem że słabo świeci, wcale w ogóle go nie widać.

Zobaczyłem a tam były zabrudzone te lusterka co odbijają promień, wyczyściłem je, ale nadal słabo świeci.

Co mogło mu sie stać? I czy da rade samemu to naprawić?

PS. Laser świeci jak przyłożę rękę do niego na odległość 0,5m to widać że działa, ale to jest za słabo, a przecież działał przez 5 miesięcy bardzo dobrze.

Proszę o pomoc - pozdrawiam

Zamieszczone przez Ochara
    lusterka co odbijają
    galvo tak na marginesie (jesli nei przekrecilem nazwy)

najprawdopodobniej nadpaliles diodę lasera, pewnie byl jakis skok napiecia a jak to tani szit z alledrogo to pewnie nie ma zabezpieczenia i dioda dostałą po tyłeczku

Skomentuj

Bezpiecznik ma i jest cały

Skomentuj

bezpiecznik a stabilizator na wejsciu to dwie rozne bajki ..

daj foto bebechow tego cudaka

Skomentuj

Już miałem kilka laserów z dolnej płki za max kilka stów od znajomych i wszysktie są poprostu przeciążone fabrycznie aby dobrze świeciły z taniej i za słabej diody jak na to co one potrafią na poczatku, szybko się zużywają. To samo dotyczny power LED-ów niby 50 00 godzin a po 100-1000 godzin często już świecą 4 razy słabiej, mimo że chłodznie było dobre :sad: .

Skomentuj

Czaruję...
          X