Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Czy da się namagnesować słuchawki?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Czy da się namagnesować słuchawki?

Witam
    W ramach gwarancji wysłałem słuchawki Steelseries Siberia. [Coś tam z mocowaniem, nie ważne]
    Dostałem odmowę naprawienia ich gdyż sprzedawca twierdzi, że ,,namagnesowałem słuchawki" .
    Powiedzcie mi proszę jak mogłem to niby zrobić? Lub jak można rozmagnesować ?
    Wiem też, że to są te Magnesy neodymowe.
    Pozdrawiam

witam
    reklamacja nie zostala uwzgledniona sluchawki zostaly namagnesowane co powoduje problemy jest to uszkodzenie nie wynikajace z winy producenta
    mamy je odeslac ?
    czy z utylizowac ?

Przypuszczam, że producent/dystrybutor miga się od naprawy lub wymiany i wymyśla hjakieś bzdury!
    Jeśli masz odmowę przyjęcia reklamacji na piśmie to proponuję udać się do najbliższego rzecznika praw konsumenta (chyba w każdym większym mieście) a on pokieruje sprawą. Czasami pisemko wysłane przez takiego rzecznika załatwia sprawę a jeśli nie to pozostaje oddanie sprzętu do rzeczoznawcy i dalsze maglowanie włącznie ze sprawą sądową

Skomentuj

Według mnie się nie da. Gdyby tak było to same by się magnesowały przez swój magnes. :razz:

Skomentuj

Tak to już u nas jest.
        Wola wypisać 20 papierków i wymyślić jakiś tępy powód niż naprawić

Skomentuj

A jak mógłbym zdiagnozować sam czy się namagnesowały? /rozmagnesowały?

Pismem też jest Email , ale trudniej to udowodnić.
          Dziękuję za pomoc! <3 diyaudio

Skomentuj

e-maila po prostu wydrukuj i zapisz go sobie gdzieś jak będą problemy to masz dowód

Skomentuj

ja się osobiście z takim zjawiskiem nie spotkałem; przed wysyłką na gwarancje zawsze spisuje S/N sprzętu; napisz, że oczekujesz zwrotu słuchawek, wraz z pisemną odmową wykonania napraw gwarancyjnych (zwłaszcza, że to nie rozmagnesowanie słuchawek było powodem wysłanania ich na gwarancję - dobrze zrozumiałem?). Napisz również, że w przypadku braku naprawy gwarancyjnej udasz się jak ktoś już tutaj napisał do RPK ze stosownym pisemkiem. Zaznacz również, że wymagasz, aby były zaznaczone powody odmowy wykonania naprawy gwarancyjnej, wraz ze wskazaniem punktów z listy warunków gwarancji

Skomentuj

Tak też zrobię.
                Dziękuje diyaudio. <3

Od razu mi lepiej na duchu, gdy przeczytałem jego wiadomość wczoraj to miałem lekką depresje. THX!

Skomentuj

z mojej cienkiej wiedzy chemicznej i lepszej fizycznej da sie namagnesować niektore metale. Jeżeli magnes zawiera jakieś czasteczki metalu to coś tam sie będzie działo :P

Skomentuj

Musiałbyś zanieść do skupu złomu zeby Ci przyciagnął wielkim elektromagnesem.

Powiedz nam na jaką naprawę gwarancyjną poszły te słuchawki ??

Skomentuj

równie dobrze ktoś módłby odmówić naprawy hamulców w samochodzie bo lakier na karoserii był eksploatowany w powietrzu ze złym składem chemicznym

Skomentuj

Nie trzymała mi się taka opaska, śrubki były poluzowane, jako że mam drugie słuchawki to wysłałem, a co! :)

http://img204.imageshack.us/i/p2707091649.jpg/

Skomentuj

Ewidentnie w konia robią ze im sie nie chce śrubki przykręcić :P

Skomentuj

Te słuchawki to totalny badziew - dźwięk tragiczny (przebasiony) + kruchy plastik.

Skomentuj

Zacznijmy od tego co to za herezja namagnesowanie słuchawek przecież głośnik ma magnes który jest namagnesowany... Jeśli ktoś nie wie o co biega to niech weźmie do ręki niskotonowca tak ze 20cm i pomyśli co tam można namagnesować chyba że fizyka się zmieniła i cewka miedziana jest ferromagnetykiem;p

Skomentuj

Czaruję...
                              X