Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

mikser - co powinno w nim być??

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

mikser - co powinno w nim być??

Jak w temacie chciałem usłyszeć opinię kolegów na temat tego co by chcieli mieć w swoim mikserze.

Pytanie może jest trochę dziwne, ale przymierzam się do budowy takiego urządzenia i zastanawiam się nad tym co powinno w nim być.

Z góry dzięki za podpowiedzi

"Po pierwsze primo", nie opłaca się budować miksera...

Po drugie
    Zamieszczone przez zaba69
    ... i zastanawiam się nad tym co powinno w nim być.
    Powinno być to co chciał byś tam mieć, to co Ci się przyda...

Po trzecie, jeżeli już koniecznie się uprzesz żeby zrobić mikser, to niech on będzie najprostszy z możliwych, (bo patrz pkt.1).

Po czwarte nie napisałeś, do czego on ma Ci służyć...

Skomentuj

Skomentuj

Kolega pokazal prosta aplikacje miksera, niestety jest to tylko schemat pogladowy i w praktyce nie bedzie dzialal prawidlowo.
        Dodam tylko ze wejscia mikrofonowe pracuja w fazie a liniowe odwracaja ja. W tanim sprzecie jest to dopuszczalne.

Skomentuj

Żadnej korekcji, żadnych faderów, o efektach nie wspomnę, ale całość będzie kosztowała ze 20zł ;]

Skomentuj

koledzy tu chodzi mixer do jajek :razz:

A tak na serio to kup sobie lepiej z allegro coś niedrogiego ja proponuję http://allegro.pl/item892867198_numark_dm_950.html

Chyba, że chcesz kupić coś droższego to:
            http://allegro.pl/item894614144_miks...ark_dxm06.html

jeszcze jest pomiędzy tymi dwoma parę modeli...

Skomentuj

Skomentuj

Nie dawno w EP był mikser z dotykowym wyświetlaczem i modułem DSP.
                http://www.sklep.avt.com.pl/photo/_pdf/AVT5208.pdf

Skomentuj

raven1985, zaintrygowałeś mnie ... warty coś ten kit AVT5208 ?

Skomentuj

88zł za płytką + zaprogramowany układ...

Skomentuj

Ale w tym kicie są wszystkie wyświetlacze i takie rzeczy? Jak to działa?

Skomentuj

http://www.sklep.avt.com.pl/p/pl/487...any+uklad.html

W zestawie płytka drukowana, zaprogramwany układ oraz dokumentacja
                        [ Dodano: 2010-01-23, 12:29 ]
                        sam scalak zaprogramowany kosztuje 18zł , więc mam nadzieję że i wyświetlacz jest w tym droższym zestawie...

Skomentuj

Chyba jednak nie - na allegro wyświetlacz kosztuje 100 zł , czyli dostajemy samą płytkę i układ za 88 zł ....

Skomentuj

To jest tylko sama płytka + procek, wyświetlacz koło 100PLN, procek DSP 70PLN jak to się wszystko pozbiera do kupy to pewnie ze 4 - 5 stów wyjdzie :) No i trzeba to jeszcze umieć poskładać :)

Skomentuj

No to typowo jak na AVT :)
                              W sensie że coś diy jest sporo droższe od podobnego artykułu gotowego ;]

Skomentuj

To może ten 2 schemat co podałem?

Skomentuj

Zamieszczone przez takero
                                  W sensie że coś diy jest sporo droższe od podobnego artykułu gotowego ;]
                                  Niestety zwykle tak jest. Firmy kupują części hurtem i płacą ułamek tego co przy zakupie detalicznym.
                                  Zamieszczone przez Macck
                                  To może ten 2 schemat co podałem?
                                  Jeszcze gorszy niż ten 1 z kąt to wytrzasnąłeś ? Bardziej generator szumu niż mikser :)

Skomentuj

Na elektrodzie polecili ;d

Skomentuj

no więc tak pierwsze primo, wiem ze to tanie nie będzie, drugie primo kupie części hurtem bo nie mam być to mała konstrukcja, ale długo terminowa, trzecie primo jak to podsumowałem z kolegami z elektrody porywam się z motyką na słońce, wiem o tym doskonale.

nie proszę o schematy to będzie później, proszę tylko o pomysły tego co powinno być, bo o ile sam coś już wymyśliłem, to chciałbym aby ktoś jeszcze coś powiedział na ten temat, bo może coś jeszcze zmienię.

zapomniałem o tym do czego on ma służyć już się poprawiam. Otóż ma być to mikser do studia, ma stać w jednym miejscu i służyć do testowania nowego sprzętu ale nie na ,,żywca,, to mam być maszyna o którą będę dbał

a na elektrodzie to mają często genialne pomysły.

Skomentuj

kupie części hurtem
                                        no to za rezy i opampy dasz 15zł zamiast 20zł

Otóż ma być to mikser do studia, ma stać w jednym miejscu i służyć do testowania nowego sprzętu ale nie na ,,żywca,, to mam być maszyna o którą będę dbał
                                        Tego nie bardzo rozumiem, co chcesz testować mikserem?

Więc zasadniczo sprawa wygląda tak - chcesz mieć mikser, ale jeszcze nie wiesz po co Ci on i do czego go będziesz używał, ale wiesz że go chcesz?
                                        Tylko skąd my mamy wiedzieć czy potrzebujesz wejścia na 1, 2 czy 3 mikrofony ? Czy potrzebujesz do nich zasilania fantomowego, oraz jakie chcesz tam eq i efekty mieć ?
                                        To wygląda tak jakbyś pytał się nas co chcesz mieć.

Skomentuj

Czaruję...