ma taki maly power mixer. mam problem w podlaczeniu go. poniewaz z wtyczki zasilajacej wychodza dwa kable (zapewne + i -) i we wzmacniaczu mam jedno wejscie głośnikowe minu i 3 wejscia + z tym ze przy jednym plusie jes napis 8ohm/60w przy drugim 30v/60w i przy 3 100v/60w mam pytanie jak podłaczyc te kable z wtyczki do wzmacniacza. bo nie zaleznie czy podlacze pod 30v/60w czy pod 100v/60w to strasznie buczy. prosil bym o pomoc gdyz spotkalem sie z czyms takim pierwszy raz i niebardzo wiem co zrobic
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
pytanie odnosnie power mixera
Collapse
X
-
Sprawa jest taka. Po pierwsze Power mixer to zintegrowany mixer ze wzmacniaczem czyli Ciebie podłączenie mixera do końcwki mocy nie obchodzi. Do mixera podłączasz źródła czyli mikrofony itp. a co do wyjść końcówek mocy to ależy jakie masz kolumny. Zasiska masy jest wspólny niezależnie od tego gdzie podłączysz +. jełsi masz kolumny 4ohm to podłączasz pod 4 ohm, jełsi 8 to pod 8 a trzecie wyjście ma 110V. Radze sięgo niedotykać. Używa się go do wysyłania sygnału na bardzo dalekie odległości a kolumna przyjmująca takowy sygnał 110V musi miec w sobie specjalny transformator który obniży to napięcie. Chodzi o uniknięcie strat. Wg. mnie optymalne będzie podłaczenie kolumn pod zaciski 8 ohm :) Pozdrawiam
-
kolumny wrzycasz pomiędzy wyjście minus a 8R/60W.
30,100V/60W to wyjścia na linię nagłaśniającą (kolumny z transformatorami i długie kable)
"mam problem w podlaczeniu go. poniewaz z wtyczki zasilajacej wychodza dwa kable (zapewne + i -)"
dwa kable mogą być do 230V, ale mogą być do jakiegokolwiek innego napięcia np dc24V.
" mam pytanie jak podłaczyc te kable z wtyczki do wzmacniacza. bo nie zaleznie czy podlacze pod 30v/60w czy pod 100v/60w to strasznie buczy"
podłączałeś tam 230V????
Skomentuj
Skomentuj