Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Wzmacniacz do ~1000 zł pod Eminence Beta 10cx i Asd1001

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Wzmacniacz do ~1000 zł pod Eminence Beta 10cx i Asd1001

Czesc
    Jestem posiadaczem pary kolumn opartych na Eminence Beta 10cx i asd 1001
    Głownie chodzi mi o wyciągnięcie z tego 100% możliwości Nad320bee nie dał rady. Myslałem o nadzie c370 ale jakoś nie widzi mi się wydać na wzmacniacz 1500 zł...
    Doradzcie mi jakiś wzmacniacz do ~1000 zł
    dzieki

kup sobie lepiej jakas koncowke mocy + preamp

Skomentuj

Jak potrzebujesz trochę mocy to może Yamaha AX-900?:) Ewentualnie AX-700 połowę tańsza :wink:

Skomentuj

wazna dla mnie jest moc i brzmienienie :P
        Zadna koncowka mocy :P

csbiczek miales taka yamahe ?

Skomentuj

Jesli to ma byc zestaw domowy to przy takiej skutecznosci kolumn wystarcza wzmacniacz o mocy 20W. No chyba ze kolega jest gluchy jak pien.

Skomentuj

Mam AX-700 i na razie nie chodzi mi po głowie zmiana, no chyba że tanio kupił bym AX-900 :mrgreen:

Skomentuj

Zeby wysterować takie głośniki potrzeba troche zapasu mocy.

Jeśli nad nie dał rady to myśle, że potrzeba mu czegoś mocniejszego, ale w tej kwocie będzie ciężko coś znaleźć.

Dobrze z takimi głośniki radzi sobie Rotel.

Skomentuj

Zamieszczone przez piku16
                Dobrze z takimi głośniki radzi sobie Rotel
                co ma piernik do wiatraka? Rotel to jakiś wyjątek? Podaj konkretny model a nie firmę :razz:

Skomentuj

csbiczek, Np taki RB-1072, ale jak pisałem nie z taka kwotą. Starsze modele myśle że też dadzą radę, ale trzeba wiedzieć do czego nam ten wzmacniacz potrzebny, jeśli kolumny sa w domowych warunkach to nawet słabsze modele dadzą rade te co mają około 40-60watt na kanał.

nooboutside, Na Ul Dworcowej otworzyli nowy sklep, http://www.audiozakupy.pl/ idz sobie tam i w kwocie do 1000zł masz dwa modele wzmacniaczy CAMBRIDGE AUDIO Azur 340 A SE i SYSTEM FIDELITY SA-250 przywież swoje kolumny do nich i wtedy sobie posłuchasz może któryś przypade ci do gustu.

Skomentuj

to moze H/K 665Vxi, dual mono blok ;]
                    bodajze 2x150W RMS przy 8Ohm

trzeba patrzec na allegro, do wyrwania za okolo 600zl
                    to naprawde dobra seria

Skomentuj

piku
                      Tam niczego ciekawego nawet w cenie do 1500 zł nie ma. Myślę, że w role wchodzą tylko używane wzmacniacze bo niczego dobrego nowego za tą cenę nie kupię.
                      tom3kk
                      Jakos mnie ten H/K 665Vxi nie przekonuje.

Skomentuj

ten H/K ma 20 lat, mam slabsza wersje 655Vxi,
                        sa naprawde solidne, wysokopradowce :)
                        i naprawde maja taka moc jak podaje producent

aczkolwiek ty masz estradowki to nie ma sie co dziwic
                        trudno za 1500zl kupic wzmak do tego, jak obecne wzmaki do domu to maja po 100W przy 4Ohm na kanal

zadkoscia jest jak sie kupi cos mocniejszego, jedynie zostaja Ci stare dobre uzywki

PDF jakbys chcial http://temp.tomekk.org/PM665Vxi.pdf

Skomentuj

Wlm diva są na tych głosnikach

Skomentuj

A na wysokich nie jest tam przypadkiem Eminence APT:50 vel Tonsil GDWT 9/80/5F ?

Skomentuj

jest apt 50

Skomentuj

Zamieszczone przez piku16
                                Zeby wysterować takie głośniki potrzeba troche zapasu mocy.
                                Akurat jest wprost przeciwnie. Kolumny o duzej efektywnosci nie potrzebuja mocnego wzmacniacza. Dlatego takie kolumny dedykuje sie do slabych wzmacniaczy lampowych bo zwykle ledwo by graly.

Jesli brzmienie tego nada jest nieodpowiednie to trzeba szukac innego wzmacniacza ale moc nie ma tu nic do rzeczy.

Skomentuj

brzmienie jest jak najbardziej odpowiednie. Tylko, że można nimi o wiele głosniej poszaleć :)

Skomentuj

Aaaaaa to kolega z zacieciem estradowym, to trzeba bylo tak od razu. Malo audiofili przywiazuje wage do glosnosci a niektorzy to nawet zatykaja uszy jak jest za glosno :) Ja tam lubie jakosc, glosnosc i estradowy wykop.

Najlepiej byloby kupic mocniejszego NAD-a, to dosc specyficzne wzmacniacza i chyba lepiej nie ryzykowac z kupnem czegos nie znanego tylko kilka wat mocniejszego.

Skomentuj

No wiadomo że takie głośniki nie są przeznaczone dla audiofilów Przynajmniej te oryginalne nie modyfikowane przez wlm

Skomentuj

Na estradzie to tani praktycznie bezuzyteczny, bo za maly glosnik, ale jak widac troche fantazji firmy WLM i mamy rewolucje. A to ze to gra inaczej to kazdy slyszy a kazda nowosc = lepsza jakosc stad sukces tej firmy.

Skomentuj

Czaruję...
                                        X