Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

STK 404-140 120W/6 Ohm , czy ktoś próbował tego wzm.?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

STK 404-140 120W/6 Ohm , czy ktoś próbował tego wzm.?

Witam!
    Wiem że to nie audifilskie. Ale czasem jest potrzebny prosty wzmacniacz ,jednak nieco "mocniejszy " niż np. mostek na TDA 7294 z "ALTRON-u".SANYO STK-404-XXX to chyba nowa seria układów wzm. mocy audio, więc można liczyć na solidne oryginały.Czy może ktoś z Kolegów ma jakieś doświadczenie z tymi hybrydami ?Najbardziej chodzi mi o płytki (projekt lub gotowe);mnie udało się znależć ale kompletny modół na zagranicznym e-bay -za daleko. Jeżeli ktoś coś wie to proszę o "pomocne" podzielenie się informacjami i wiedzą...
    Pozdrawiam!

Jakby tanio i "na miejscu" (allegro) to czemu nie, ale jeśli zamawiać z drugiego końca świata to prościej zrobić coś na tranach...

Skomentuj

Większość diy na "tranach" jest tak naprawdę niedopracowana,a ja nie chcę uruchamiać laboratorium dla kilku sztuk-stąd pytanie o STK.Nadzieja jest co prawda w projekcie Zbig-a ale to przyszłość...

Skomentuj

extelbis, syma i uniampa Irka widziałęś ?
        Powiedz mi gdzie tam widzisz niedopracowanie ?

Skomentuj

Miałem mało czasu i dlatego piszę dopiero dzisiaj.
          Ad. uniamp: wielka płytka .słaby mostek,elektrolity przy radiatorze(temp.) ,trudne mocownie tranzystorów do pr. spocz. i małe niestabilne PR-ki do jego regulacji;zapewne też problemy z jego stabilnością...
          Nie krytykuję całości ,myślę jednak że po kilku latach każda konstrukcja potrzebuje upgrad-u.
          Ja chciałem coś średniej wielkości i komplikacji i stąd w/w temat : (STK).
          Co zamierzam?
          Tu poczekam na dokończenie projektu Zbig-a .
          Chyba na konkurencyjnym Forum jest coś n.t. STK 404 ...
          A ten temat pewnie trzeba zamknać (małe zainteresowanie).
          Pozrawiam!

Skomentuj

Stk to se tyłek można podetrzeć a Uni z pewnością jest dopracowany i stabilny,nic sie nie stanie z elektrolitami,prki możesz se przecięz kupic jakieś droższe i będą dobre,dobra konstrukcja nie potrzebuje "upgrad-u" latami a uni z pewnością się do nich zalicza :razz:

Skomentuj

mostek w UNI jest odp. dobrany do jego mocy tak wiec jest dobry (mozesz kupic na 8A i miec zapas, koszt ten sam - tylko po co?)

plytka jest mala, straszna drobnica przygladnij sie dobrze, praktycznie brak wolnego miejsca (jest masa gorszych plytek DIY w necie lacznie z firmowkami 'ze sklepow')

kondy przy radiatorze okej, wiekszosc owczesnych kondow moze chodzic do 105C, przy odp. radiatorze taka temperatura nigdy nie powstanie (90 zab termiczne, halo to nie estrada)

niestabilne PRki? ke? bo nie sa precyzjne?
              UNI byl testowany dosc dlugo przez IRKA, zreszta wiele osob go zlozylo i nikt nic nie pisal o PRkach, ktore to takie same wystepuja rowniez w innych konstrukcjach
              lacznie z firmowymi w ktorych czesto nie ma precyzyjnych potkow

problemy ze stabilnoscia?
              na jakiej podstawie to wnioskujesz?

do tego uni posiada zab. termiczne, opoznione podlaczenie glosnikow jak i rowniez ich szybkie odlaczenie

i ktore trany ciezko sie montuje?
              wystraczy dac troszke pasty, a nastepnie wygiac go tak aby tran stykal sie plaska powierzchnia do radiatora - tyle z trudnosci

nie bronie to nikogo, sa to moje osobiste odczucia ;]
              wnioskuje ze nie masz pojecia jak powstawal Uniamp oraz przez kogo, nie jest to napewno koncowka zaprojektowana w tydzien i oddana do 'mas'

To samo SymASym.

Skomentuj

extelbis czytając twojego posta w temacie Zbiga już przykułeś uwagę ...a tutaj pisząc same pierdoły o np Uniampie ...bo akurat z każdą rzeczą którą wymieniłeś o Uniampie jest dokładnie odwrotnie niż twoje "spostrzeżenia"..... zaprezentowałeś że średnie masz pojęcie o czym piszesz...

Skomentuj

Zamieszczone przez extelbis
                  Nie krytykuję całości ,myślę jednak że po kilku latach każda konstrukcja potrzebuje upgrad-u.
                  No to czekamy na Twoje zmiany :grin:

Skomentuj

Zamieszczone przez bawolek
                    zaprezentowałeś że średnie masz pojęcie o czym piszesz...

Skomentuj

Witam!
                      Zajżałem przypadkiem bo myślałem że już zamknięte.A tu nie! I są nawet ciekawe wypowiedzi związane bardzo z "tematem"-(STK).Niektóre bardzo (jak dla mnie)"kwieciste" :
                      cyt."bawolek"-...pisząc same pierdoły... .I budujące:cyt."Karol1991"-...kompletny brak pojęcia... .Czy wreszcie ,pomocne:cyt"bart210"-...No to... .Niema to jak konstruktywna dyskusja!A jaka tu życzliwosć i fachowa wiedza.Żadko gdzie czuję się tak dobrze jak w tym tutaj gronie.Dodam :gronie niezwykle profesjonalnym i utalentowanym technicznie.I retorycznie też; cóż za wykwintna forma wypowiedzi! Widać że się Koledzy tu"uczą" i cały czas szlifują formę. A jaka kultura !-przez duże "K".No i ten kompletny brak agresji(werbalnej).
                      Pewnie myślicie że już zabrakło mi superlatyw? Otóż nie!Tylko wiem że jesteście ludżmi skromnymi ,absolutnie niezarozumiałymi i spolegliwymi.I zapewne czujecie się skrępowani taką ilością komplementów z mojej strony.I dlatego już kończę.Kończę też bo wiem że osoby tak inteligentne jak Wy mają (co już wszyscy zauważyli) jeszcze wiele mądregi do powiedzenia... Oczywiście, jak zwykle :na temat.
                      A ja będę Was z przyjemnością obserwował.i się uczył bo jak widać po to jest to Forum.

Serdecznie Wszystkich pozrawiam!!!

Skomentuj

Czaruję...
                      X