Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Takie male do przetwornicy ?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Takie male do przetwornicy ?

Witam
    Kumplowi cos sie zjaralo w zasilaczu do kompa (250W) i moze mi go sprzedac za 15-20 zł
    Czy ktorys z "transformatorow" nada sie do przetwornicy "irka". Glupie pytanie ale to trafka sa naprawde male a wydaje mi sie ze to powinno byc wieksze.

[img]http://free.of.pl/f/fotosy/zasilacz.jpg[img]

Dzieki za pomoc

Tak nada się te największe.To jest chyba etd 34.Ale bez przewijania raczej się nie obejdzie, bo brak 2 odczepu.

Skomentuj

A ile W mozna na tym wyciagnac ? I jak wyliczyc ilosc zwojow ?

Aha no i ile to jest warte bo nie wiem czy oplaca mi sie ten caly zasilacz odkupywac ?
      Sa tam jeszcze kondensatory na wysokie napiecie, wiatraczek i to chyba tyle przydatnych rzeczy.

Skomentuj

Dobre zasilacze ATX kupuje się za 15-20 zł na giełdzie u mnie.

Skomentuj

Myślę, że 10 zł max za uszkodzony.

Skomentuj

Uszkodzonych zasilaczy to ja mam pol pokoju bo dostaje za darmo. Sszkoda roboty z przewijaniem takiego trafa lepiej kupic nowy rdzen z nowym karkasem to koszt 6-8zl.

Skomentuj

Aha. To dzieki serdeczne.
              Rozumiem ze za 6-8 zł dostane juz rdzen z odpowiednio nawinietym karkasem.

Pozdro.

Skomentuj

witam

najlepiej pojsc do sklepu z komputerkami i poprosic zeby dali za friko:)

pozdro

Skomentuj

Irek znasz moze jakis sklep internetowy gdzie sa dostepne trafka ETD np 39 w zwyz, no i tak w cenie do 10 zl? U mnie w miescie nigdzie nie maja :(

Aha no i jaki typ najlepiej dobrac do Twojej przetworki.

Skomentuj

W jakims sklepie internetowym widzialem rdzenie ETD ale nie pamietam w ktorym. Musisz szukac. Rdzen powinien byc bez szczeliny i wykonany z materialu mocy np: 3F3, 3C85, 3C90, F807 itp... Latwiej nawija sie jak ma sie karkas poziomy.
                    6-8zl to cena samego rdzenia z karkasem.

Skomentuj

Czaruję...
                    X