Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

PHONO ----> AUX

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

PHONO ----> AUX

Witam
    Posiadam wieze Sony ktora ma wejscie phono o ile sie nie myle tam sie podlacza gramofon ;] Moje pytanie brzmi czy mozna jakos zmienic to wyjscie na aux poniewaz chce podlaczyc ja do komputera.
    Pozdrawiam, Michał

chcesz wyprowdzic dzwiek z wiezy na kompa?? czyli zgbrac np z kasety na kompa tak?? jak dobrze rozumiem twoje pytanie to o to chodzi

podlaczasz kael jack - jack i jedna koncowke podlaczasz do wiezy ale podlaczas pod wyjscie na sluchawki ,a drga koncowke pod kompa i powinno chulac :)

pozdrawiam

Skomentuj

Nie chce nagrywac tylko podlaczyc kompa pod wieze zeby sluchac mp3.

Skomentuj

to jak masz phono to powinno wszystko smigac ok :) to to samo co aux :) tylko inaczej sie nazywa ,ale moge sie mylic :)

Skomentuj

Mylisz sie i to bardzoooo Poczekam na Irka on pewnie cos poradzi ;]

Skomentuj

Podłącz sobie do AUX i na pewno będzie dobrze grało. Jak masz zajęte to zrób rosty rozgałęźnik i po kłopocie. Możesz kupić nawet gotowy. Parę groszy to kosztuje.

Skomentuj

Nie dziala bo kiedys juz mialem schcemat do tego jeszcze ze starego forum fiu fiu z rok temu ;] Ktos mi tlumaczyl ze phono jest za bardzo czułe ( ?? ) Podlaczalem ale trzeszcza glosniki, obojetnie jakie zrodlo tam podlacze. Licze ze ktos poda mi schemat ;]
              Pozdrawiam

Skomentuj

Przeczytaj instrukcję od wieży Wejście phono może być zwykłym wejściem aux a może być wejściem z przedwzmacniaczem gramofonowym (charakterystyka RIAA). Jeśli masz to pierwsze, to spox, ale jeśli to drugie, to potrzebujesz filtra anty RIAA i ogranicznika pozimu sygnału

Skomentuj

Heh potrzebuje to drugie ;] Naprawde juz na starym forum sie o to pytalem jakis rok temu pozniej nie mialem czasu tego zrobic schemat gdzies posialem . Moze ktos mi zarzuci schematem ;] tego filtra i ogranicznika.
                  Pozdrawiam

Skomentuj

http://www.elektroda.net/audio/anty_riaa.html

Pozdrawiam

Skomentuj

AUX to wyjście sygnału po preampie a PHONO to wejście gramofonowe ...widac rónice ?? Kompa możesz podłączyć pod wejście Tapi1, Tape2, CD,Tuner ale w żadnym razie pod AUX albo PHONO !!! Co za ludzie ... to tylko głupia instrukcja obsługi

Skomentuj

AUX po preampie jest? Chyba nie do końca... U mnie przynajmniej.

Skomentuj

Jeszcze nigdy się nie spotkałem z wejściem AUX po preampie ???

Skomentuj

Jesli masz wieże wszystko w jednym typu kostka prod. sony, w której jedno jedyne wejscie zewnętrznego sygnału audio opisane jest jako PHONO to;
                            W przypadku wiezy jaką rozbierałem (właśnie w tym samym celu co Ty) trzeba ominąć wzmacniacz gramofonowy (najczesciej zbudowany w oparciu o wzmacniacz operacyjny)
                            Cała operacja ogranicza sie do przecięcia ścieżek w 4 miejscach (za i przed wyjsciem/wejsciem tego wzmacniacza korecyjnego) i ominięciu go dwoma krótkimi kawałkami drucika.
                            Roboty na 20 minut.
                            Pozdrawiam.

Skomentuj

Tak ditomek mam wieze Sony typu kostka ;] (fajne okreslenie) pogrzebie tam i zobacze co da sie zrobic a w ostatnim wypadku pomoze mi chyba ten Anty RIAA ;]
                              Pozdrawiam

Skomentuj

Zadne anty RIAA!
                                Zrób tak jak mówie - najprostsza, najtańsza i co najważniejsze w łatwy sposób odwracalna przeróbka.
                                Pozdrawiam

Skomentuj

MASAKRA ten co powiedzial ze wejscie gramofonowe to to samo co AUX.Po pierwsze ma inna korekcje a po drugie do roznych gramofonow czulosc.Mozesz je przesterowac i nic sie nie stanie jak sprobujesz ale korekcje trzeba by zlikwidowac lub skompensowac.Pierwsza metoda to usuniecie specjalnego przedwzmacniacza (lub pominiecie) a druga to uklad anty RIAA.
                                  Warto sie tez zastanowic nad odpowiednim dobraniem poziomow i impedancji wejsciowej (uklad rezystorow najprosciej lub wtornik emiterowy jako bufor zbudowac).

Skomentuj

Wieza ta ma byc polaczona z komputerem mojej mamy w biurze a wiec niech nikt nie mysli ze ja posunal bym sie do tak drastycznych srodkow jak podlaczanie wiezy do mojego kompa;] Hehe "wole bezz" zastosuje tam chyba anty RIAA poniewaz jest proste do wykonania a mojej mamusi chyba nie zalezy tak bardzo na jakosci jak mi. Dla niej pewnie wystarczy ze nie trzeszczy ;] Jesli bedzie az tak slabo zglosze sie do ciebe MarekW po schemat tego wytwornika emiterowego (cokolwiek to znaczy) Przeczytalem juz o tym antyRIAA na elektrodzie i moim zdaniem powinno pomoc. Dzieki za posty....
                                    Pozdrawiam

Skomentuj

Czaruję...
                                    X