Planuje kupić (budżet góra 400zł) do garażu wzmacniacz stereo dość często w nim przesiaduje i nic mi tam nie gra. Tanie wzmacniacze ma technics i w tej marce chciałbym dokonać wyboru. Interesuje mnie w miarę poprawny dźwięk z dobrym basem, będę wdzięczny za wszelkie opinie...
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Wzmacniacze Technics - które godne uwagi ?
Collapse
X
-
Wzmacniacze Technics - które godne uwagi ?
A tak poważnie, to czemu technics akurat? Bo ta firma ma słabe wzmaki.
Zamieszczone przez adambbPlanuje kupić (budżet góra 400zł)
A zamiast technicsa proponował bym rozejrzeć się za np. : yamaha, nad, cambridge audio, harman kardon itd.
Nie napisałes najwazniejszego - jakie kolumny , jaka muzyka i jakie preferencje.
A tak w ogóle to chyba nie ten dział
-
Zamieszczone przez paldoA tak poważnie, to czemu technics akurat? Bo ta firma ma słabe wzmaki.
Zamieszczone przez paldoA zamiast technicsa proponował bym rozejrzeć się za np. : yamaha, nad, cambridge audio, harman kardon itd.
Zamieszczone przez paldoNie napisałes najwazniejszego - jakie kolumny , jaka muzyka i jakie preferencje.
Zamieszczone przez paldoA tak w ogóle to chyba nie ten dział
Skomentuj
-
Zamieszczone przez adambbMoże propozycje konkretnych modeli ? Firma jako całokształt zawsze ma lepsze i gorsze dni przekładające się na jakość jej produktów.
Zamieszczone przez paldoNie napisałes najwazniejszego - jakie kolumny , jaka muzyka i jakie preferencje.
Z tego co piszesz :
Zamieszczone przez adambbKolumn nie mam, ale prawdopodobnie będzie to kopia "3 dróg dla ubogich", miejsce docelowe garaż więc nie pokładam dużych wymagań, ważne żeby nie męczyło i grało w miarę poprawnie z dobrym basem.
[ Dodano: 2010-03-07, 01:10 ]
acha :
Zamieszczone przez adambbWzmacniacz to elektronika więc dałem w ten dział, jeżeli zły wybór proszę moderatora o korektęW tym dziale chodzi o układy elektroniczne i majsterkowanie z elektroniką, a nie o wybór wzmaka
Pewno jakiś mod zaraz przeniesie do akustyki...
Skomentuj
-
Swego czasu Technics robil wybitne wzmacniacze, a to ze robione w ostatnich latach plastikowe atrapy rzucily klatwe na ta marke jest dosc przykre. Osobiscie wzmaczniacze Technicsa wspominam bardzo milo i przyznam, ze nadal marzy mi sie zestaw SE-A7000 + SU-C7000
http://www.vintagetechnics.info/integrated.htm tutaj znajdziesz liste klasykow, ktorymi warto sie zainteresowac. Oczywiscie sprzet juz leciwy ale jak trafisz na dobra sztuke to mozna sie solidnie zastanowic. Nie kupuj zadnego nowszego technicsa z pilotem i poborem mocy mniejszym niz 400W, bo wlasnie te nie brzmia dobrze. Reszta w trybie Direct Amp oferuje wysokiej jakosci dzwiek, zero szumow, swietna dynamika.
Nie tak dawno porownywalem nowiutkiego NAD'a C325BEE z moim bylym leciwym Technicsem su-vx700, ktory w niczym nie przestraszyl sie Nada. Powiedzialbym nawet, ze Technics mial wieksze mozliwosci dynamiczne, a ogolna barwa dzwieku w niczym nie ustepowal Nadowi.
Niestety wiekszosc tych wartych uwagi Technicsow jest juz leciwa i mozna wejsc na mine kupujac taki sprzet.
Ps. Na liscie jest model Su-V500 z pilotem i MK2, ktorego oczywiscie nie wolno brac pod uwage :) szmira straszna, to samo V300 oraz modele Su-A*** tez kiepscizna.
Skomentuj
-
Technics SU-V7. Pobór 630W, moc 2x80W sinus, w środku tranzystory SanKena i filtracja o ile dobrze pamiętam 2x15 000uF, za 300zł idzie wyrwać a nawet taniej. Do garażu to je dobre :razz:
Wystrzegaj się Technicsa z plastikiem na froncie i ogólnie serii "zaokrąglanej" - od tego łajna stara poczciwa Unitra brzmi lepiej... :razz:
Skomentuj
-
Zamieszczone przez raven1985Chyba żartujesz. Każdej firmie trafiały się buble i każda miała lepszy gorszy okres.Technicsa samego w sobie nie potępiam, firma stworzyła przecież legendarny gramofon od którego zaczął się dj-ing i które do tej pory używane są w klubach. Ale potem na firma zeszła trochę na psy (może nie ze wszystkim, no ale wzmaki nowe technicsa raczej nie są najlepsze)
Skomentuj
Skomentuj