Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

wielki problem ze wzmacniaczem

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

wielki problem ze wzmacniaczem

witam

mam dosyc powazny problem ,otuz mam wzmacniacz sony ta-f120 no i po podlaczeniu kabelkow czincze jack wszystko chulalo ostatnio glosnosc itd .... ,ale jak wlaczylem dzisiaj to jakos tak cicho gra ,sprawdzalem na kazdym wejsciu :

PHONO
    TUNER
    CD
    AUX

i nie wiem co to moze byc nie dziala mi prawa strona :/ nie mam pojecia co to moze byc kable sa ok bo sprawdzalem i jeden i drugi czincz jest ok ale po podlaczeniu do wzmaka na lewy i prawy to dziala tylko lewy :/ na balance jest na srodku wiec to tez nie to ,a jak podlacze glosnik pod prae wyjscie to nie dziala mi wejscie na lewy czincz , :/ poprostu nie wiem co jest a powinno dzialac n obydwu :/ no chyba ze sie myle :)

prosze was pomozcie mi poniewaz problem uznalem za bardzo powazny jesli chodzi o taki sprzet typu wzmacniacz :( :(

pozdrawiam

a jak sprawdzałeś te kable? bo moze w środku się przerwał, może daj inne kable i wtedy bedzie wiadomo

Skomentuj

Jełśi z niewiadomych pododów gra ale cicho to znaczy że na wejściu jest zwarcie bo zwarcie w audio ma to do siebie że nie przestaj grac tlkyo gra strasznie cicho i strasznie zniekształcone. Masz prawdopodobnie zwarcie we wtykach RCA/Jack. Daj inne kable.

Skomentuj

<hmmm> jak sprawdzalem kable??najpierw jeden czincz do wejscia ktore dziala a puzniej drugi i jest ok .kabvle raczej nie ,poniewaz sa nowe :) swiezo zrobione :) i na wiezy dziala ok ,a wiec wina nie lezy po stronie kabli :) jutro pogrzebie i zobacze ,moze to jest blachy powod .

Skomentuj

Mógł procesorek opa dostać,tak mi sie zdaje...
          PZDR

Skomentuj

Kiedys mialem tak we wzmaku unitry.... okazalo sie ze koncowa mocy (jakos tak :P ) poszła :(

Skomentuj

witajcie :) chyba wszystko jest ok ,jak podlacze czincze pod wejscie np lewe i podlacze kolumne na lewe wyjscie to dziala a , jak podlacze czincze pod prawe i kolumne po prawe wyjscie to tez dziala ,wiec chyba jest ok :) tylko ze mialem jeszcze jeden problem , ostatnio jak robilem glosniej przekrecajac potencjometr to w dwoch miejscach zawsze robilo sie ciszej i wiem ze potencjometr jest do wymiany ,ale teraz nic takiego nie ma ,niewiem sam jak to sie stalo ale jak narazie zinkl mi ten problem . zobaczymy za kilka dni jak bedzie z tym potencjometrem i wejsciami na czincze .

pozdrawiam

Skomentuj

Czaruję...
              X