Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Pioneer ST.AMP. A-403R / nie dzwięczy / proszę o pomoc

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

próbuje zmierzyć ale mój miernik ma jakieś trzaski ....
    a to w jaki sposób mógł bym sprawdzić czy sygnał dociera do końcówki ?
    Posiadam JIG`a czy on w raz z jakimś programem mógł by być do tej operacji przydatny ?

Skomentuj

raczej nie przyda sie jig najlepiej rozebrac i sledzic polaczenia

Skomentuj

tak a propo mógł by mi ktoś może przy okazji podpowiedzieć co z tym miernikiem jest nie tak?
        gdy mam np. ustawiony na "piszczałkę" i włączę to skaczą cyferki o oznaczeniu .036 - .056 a gdy zwieram piny nic nie piszczy a cyferki sie zerują, gdy chcem zmierzyc prąd w sieci to jest -00.0 jak poruszam czujkami w gniazdku cyferki skaczą....
        bezpiecznik wymieniłem i nic

(( ja pierdziu z problemu APM temat przechodzi na problem z miernikiem :) ))

[ Dodano: 2010-03-10, 14:23 ]
        Aj mierzyłem prąd stały w sieci zmierzyłem ponownie w ustawieniu ACV/200 i pokazuje ze w gniazdku jest 139 :shock:

[ Dodano: 2010-03-14, 15:18 ]
        Witam ponownie dokonałem pomiaru na wyjsciu nieszczesnego wzacniacza
        Miernik ustawiony na 200mV prąd stały
        Efekt :
        po włączeniu na pierwszym kanale (prawy wyjście B) było ~ -03.5 i wciąż rosło do ~ -07.0 tak później było na obu prawych czyli w A i B na lewych natomiast ~ -09.0

COM do minusa na wyjściu wzmacniacza a czerwona sonda z miernika do plusa na wyjściu wzmacniacza, przy zamianie minus znikał parametry zostawały te same?

Co można wywnioskować ? Co dalej zrobić ? Czy coś jeszcze jakoś zmierzyć ?

Skomentuj

Czaruję...
        X