Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Zodiak DSS402 i kolumna ZgC-40-8-581 i mocny przester

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zodiak DSS402 i kolumna ZgC-40-8-581 i mocny przester

Witam.Dziś zdjąłem obudowę z mojego zodiaka,przeczyściłem wszystko w środku,wymieniłem bezpieczniki które były przepalone,wymieniłem żarówki.Ale po podłączeniu kolumny wchodzi ona w silny przester i głośnik ,,czeszczy" przy basach.
    Prosze o pomoc

Patrzyłeś te kondy?
    Zainwestowałeś w jakiś miernik?
    Gdzie jakieś zdjęcia?

Skomentuj

Kond jest rozdęty,zdjęć nie zrobiłem bo myślałem że nie będzie potrzeby bo wczorajszy temat został zamknięty.Ale co może powodować przester??Mam woltomierz
      Pozdro xD

Skomentuj

Zamieszczone przez Głośnik1234@@
        Kond jest rozdęty,zdjęć nie zrobiłem bo myślałem że nie będzie potrzeby bo wczorajszy temat został zamknięty.Ale co może powodować przester??
        temat ma znów wylecieć do kosza a Ty chcesz kolejnego warna? Skoro kondensator jest rozdęty to go wymień bo to on może być przyczyną!

[ Dodano: 2010-03-12, 19:21 ]
        Tranzystory też by wypadało sprawdzić... Bez miernika i odpowiedniej wiedzy nic nie zrobisz... Wczoraj już Ci pisałem że masz się douczyć a Ty znów wyskakujesz z nowym tematem...

Skomentuj

Jeżeli masz jakieś urządzenia inne w domu, z kąd możesz wyjąć takiego konda, to poszukaj. Parametry, jeżeli bd troszkę większe niż w twoim zodiaku, to nic nie powinno się stać. W każdym bądz razie, słabszego nie możesz zastosować od tego jaki masz obecnie w Zodiaku.
          Chodz najlepiej, jak byś kupił nowe, ale nie wiem czy ci się to opłaca...

Skomentuj

kondensatora nie mam na wymianę,ale to wyjście wczoraj działało a po dzisiejszej wizycie we wnętrzu przestało

Skomentuj

Pokaż zdjęcia. Jeżeli nie masz kondów do wymiany, to możesz Zodiaka wyrzucić, albo na części sobie wziąść :smile:

Skomentuj

kondy do wymiany muszę poszukać,ale w moim zodiaku jest wlutowana jakaś płytka drukowana przylutowana na 5 kabelkach i nie wiem do czego ona jest..Zdjęcia dam jutro
                Pozdro xD

Skomentuj

Panowie moderatorzy, ile jeszcze będziecie to tolerować? :roll:

Skomentuj

Zamieszczone przez benek161
                    Panowie moderatorzy, ile jeszcze będziecie to tolerować? :roll:
                    spokojnie... Ma jeszcze 2 ,,życia" :wink:

Skomentuj

No ale widać ze po utracie pierwszego "życia" NICZEGO się nie nauczył :neutral:

Skomentuj

:mrgreen: Ciekawe czy "skusi" ?:grin: Wracając do tematu- w tym szrocie mogło paść praktycznie wszystko. Tak jak pisałem naprawa nieopłacalna (w serwisie by zgolili pewnie z 70zł) więc miejsce szrotu...

Skomentuj

trzeba było pomyśleć nim go wilgotnego włączyłeś a później dopiero suszyłeś
                          a teraz to on jest kompatybilny z koszem na śmieci
                          Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Dominik kolego,rozebrać na części?W życiu kocham unitrę.Do serwisu w Kazimierzy pomysł dobry,a nie lepiej do tego serwisu koło szpitala co facet naprawia??Temat uważam za zakończony..

[ Dodano: 2010-03-13, 16:04 ]
                            Temat do zamknięcia...Dziękuję wszystkim za pomoc :thx:

[ Dodano: 2010-03-14, 12:30 ]
                            Odkopuję temat za kilka minut dam zdjęcia i proszę o pomoc w znalezieniu usterki..

[ Dodano: 2010-03-14, 12:38 ]
                            proszę oto zdjęcia:

zrobiłem je przy wyminie bezpieczników i żarówek.
                            Proszę o pomoc
                            Pozdrawiam :cool:

[ Dodano: 2010-03-14, 12:40 ]
                            Zodiak jest bardzo zakurzony i dlatego zdjęcia są jakie są.Bardzo ciekawię się co na płytce radia robi ta mała płytka ujęta na drugim zdjęciu.
                            Proszę o pomoc
                            Pozdro xD

Skomentuj

Czaruję...
                            X