Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

DVD Yamaha S-540 - problem z czytaniem

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

DVD Yamaha S-540 - problem z czytaniem

Witam!

Od pewnego czasu mam problem ze swoim DVD Yamahy model S-540.
    Dokładniej chodzi o czytanie płyt, wsadzam płytę DVD , Cd-r nie ma znaczenia, przy oby dwóch DVD zaczyna czytać po czym się zacina, czyta przez 1 minutę cały czas, a potem zawieszki... Tak samo jak przy przerzucaniu piosenek, jak przerzucę z 1 na drugą to również się zawiesza, muszę ją wyłączyć i włączyć, czy myślicie , że jest to winna lasera? czy Może całej optyki wraz z elektroniką? Może ktoś wie gdzie mógłbym to dostać?

Nie wiem czy ma to znaczenie, ale przy nie których płytach DVD (chyba laser) strasznie świszczy! :cry:

Pozdrawiam,
    Krzysiek191022.

Mnie to bardziej wygląda na problem z prowadzeniem lasera, może gdzieś mechanizm się blokuje

Skomentuj

Witaj!

Hmm, możliwe, a jak by to najlepiej to sprawdzić? Silniczek działa, bo kręci płytą, ale może tak jak mówisz, winna leży po stronie mechanizmu prowadzącego laser :???:

Pozdrawiam,
      Krzysiek191022.

Skomentuj

Jak działa minutę itp. to według mnie silniczek do przesuwu lasera , u mnie już padł 3 razy w techniksie. Tylko że u mnie to było CD i wariował co nie całą minutę i potem znowu chwilę dobrze odtwarzał.

Skomentuj

Spróbuj usunąć stary smar z prowadnic lasera, wystarczy izopropanol do tego. Następnie nasmaruj prowadnice smarem silikonowo teflonowym, np takim http://www.poltronic.com.pl/go/_info/?id=5527.
          Arcam CD17 + Denon TU580RD + I-amp + W18E001 + T25CF002
          Grado SR125i

Skomentuj

Czaruję...
          X