Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Bufor lampowy z AVT - zamiennik dla gniazd RCA.

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Bufor lampowy z AVT - zamiennik dla gniazd RCA.

Hejka. Kupiłem PCB z AVT do buforu lampowego tj. "BUFOR LAMPOWY CZYLI PROSIACZEK W DOMU - PŁYTKA DRUKOWANA AVT2690 A" i jest problem. Nigdzie nie mogę dostać gniazd RCA, które by pasowały do tego PCB. Zapytałem AVT czy mają takowe - nie i nie będą już mieć.

Posiadam takie gniazda:

Nie pasują gdyż mają "jedną nóżkę" z przodu, a w PCB są dziurki odwrotnie czyli takie gniazdo musiało by mieć "dwie nóżki" z przodu, jedną z tyłu.

Tak wygląda rozmieszczenie otworów na PCB:

Pytanie - czy mogę te gniazda RCA do druku zastąpić np. takimi gniazdami:

Pytanie nr 2 czy w tych gniazdach RCA do druku wszystkie 3 nóżki przenoszą sygnał czy tylko 1 a dwie dodatkowe są tylko po to, aby gniazdo pewniej się trzymało ?

Pytanie nr 3 może ktoś wie gdzie dostać gniazda RCA do druku, które będą pasować do tego PCB ?

Zamieszczone przez Krevo
    Pytanie - czy mogę te gniazda RCA do druku zastąpić np. takimi gniazdami:
    tak
    Zamieszczone przez Krevo
    Pytanie nr 2 czy w tych gniazdach RCA do druku wszystkie 3 nóżki przenoszą sygnał czy tylko 1 a dwie dodatkowe są tylko po to, aby gniazdo pewniej się trzymało ?
    2 przenoszą, trzecia jest po to żeby się stabilniej trzymało
    Zamieszczone przez Krevo
    Pytanie nr 3 może ktoś wie gdzie dostać gniazda RCA do druku, które będą pasować do tego PCB ?
    mogę być te które podałeś, przykręcisz je sobie do obudowy i podłączysz kablem...

Skomentuj

Zamieszczone przez csbiczek
      2 przenoszą, trzecia jest po to żeby się stabilniej trzymało
      Sprawdz co jest do tych wyprowadzen podlaczone na pcb. W ktoryms projekcie AVT wykozystywalo gniazda z wylacznikiem (po wlozeniu wtyku). Generalnie sa potzrebne tylko dwa piny, masa i sygnal wiec mozna uzyc kazdego gniazda i podlaczyc je przewodami.

Skomentuj

Czaruję...
      X