Hejka. Kupiłem PCB z AVT do buforu lampowego tj. "BUFOR LAMPOWY CZYLI PROSIACZEK W DOMU - PŁYTKA DRUKOWANA AVT2690 A" i jest problem. Nigdzie nie mogę dostać gniazd RCA, które by pasowały do tego PCB. Zapytałem AVT czy mają takowe - nie i nie będą już mieć.
Posiadam takie gniazda:
Nie pasują gdyż mają "jedną nóżkę" z przodu, a w PCB są dziurki odwrotnie czyli takie gniazdo musiało by mieć "dwie nóżki" z przodu, jedną z tyłu.
Tak wygląda rozmieszczenie otworów na PCB:
Pytanie - czy mogę te gniazda RCA do druku zastąpić np. takimi gniazdami:
Pytanie nr 2 czy w tych gniazdach RCA do druku wszystkie 3 nóżki przenoszą sygnał czy tylko 1 a dwie dodatkowe są tylko po to, aby gniazdo pewniej się trzymało ?
Pytanie nr 3 może ktoś wie gdzie dostać gniazda RCA do druku, które będą pasować do tego PCB ?
Posiadam takie gniazda:

Nie pasują gdyż mają "jedną nóżkę" z przodu, a w PCB są dziurki odwrotnie czyli takie gniazdo musiało by mieć "dwie nóżki" z przodu, jedną z tyłu.
Tak wygląda rozmieszczenie otworów na PCB:

Pytanie - czy mogę te gniazda RCA do druku zastąpić np. takimi gniazdami:

Pytanie nr 2 czy w tych gniazdach RCA do druku wszystkie 3 nóżki przenoszą sygnał czy tylko 1 a dwie dodatkowe są tylko po to, aby gniazdo pewniej się trzymało ?
Pytanie nr 3 może ktoś wie gdzie dostać gniazda RCA do druku, które będą pasować do tego PCB ?
Skomentuj