Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Wzmacniacz własnej konstrukcji.

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Wzmacniacz własnej konstrukcji.

Mam zamiar kupić jakieś kolumny 2.0 (do 600-700zł), co polecacie, to tak przy okazji, a teraz do rzeczy.

Jaki wzmacniacz mógłbym zbudować ? Pytam, bo mam ochotę coś pogrzebać w elektronice, nauczyć się czegoś itp...

Nie musi być jakiś super mocny, teraz mam 2 kolumny po 50W, ważniejsza jest jakość, ponieważ ostatnio słucham muzyki bardziej klasycznej typu Ludovico Einaudi :)

http://www.stx.pl/category/kolumny-stereo co sądzicie o tych tańszych stx'ach ?

Ja bym ci zaproponował UniAmp-a. Napisz do użytkownika csbiczek czy ma jakiś kit bo robił zamówienie la ludzi z forum.

Skomentuj

Ile to ma mocy w sobie i jak z jakością ?

Skomentuj

80 watt 8Ohm i 150 watt 4Ohm (tego drugiego nie jestem pewny) a co do jakości to jest to chyba najlepszy wzmacniacz DIY jaki możesz zlozyc

Skomentuj

130W przy 4 ohm gdy obciazysz 2 kanaly, gdy jeden to 150W. Oczywiscie przy odpowiednim trafie.

Skomentuj

Bardziej mnie interesuje dokładnie przy 8Ohm, ale jeśli 80W to spoko, zaraz zagadam do csbiczek czy są jeszcze takie kity i ile kosztują, póki co dzięki.

Chyba, że wy wiecie, ile to wyjdzie.
            I co sądzicie o takich stx'ach http://www.stx.pl/kolumny-stx-f-180-czarny.html

Skomentuj

Ja brałem udział w zamówieniu i kit kosztuje 80zl.

Skomentuj

Jeszcze mam takie pytanko, czy była by możliwość zrobienia w tym wyprowadzenie sygnału do subwoofera ? Jeśli tak to jak ?

Skomentuj

Poprzez selektor wejść by Irek.

Skomentuj

Chyba nie do końca o to mi chodzi, mi chodzi o wyjście, mam aktywny subwoofer od takero, i chcę ze wzmacniacza puścić do niego sygnał, teraz to gra z komputerem.

Skomentuj

http://www.fratu.pl/irek/?selektor-wejsc-v1,47 wiem o co ci chodzi :) przejzyj link

Skomentuj

Właściwie po wczytaniu się w to wszystko jest opisane co i jak. Tylko robiąc już taki selektor chciałbym np w uniampie który bym sobie zrobił zrobić np taki selektor na CD/AUX(komp)/FM/DVD czy coś tam co się da podłączyć dałoby się jakoś zrobić ?

Skomentuj

Przecież właśnie podałem ci selektor z czterema wejściami :roll:
                          a jak ty sobie je podpiszesz to już twoja sprawa :mrgreen:

Skomentuj

Maxxx222 osłuchiwałeś ten wzmacniacz z innymi firmowymi ? ja obecnie mam Cambridge Audio A1mk3 i chciałbym go zmienić , wzmacniacz na początek jak najbardziej oki ale chciałbym spróbować czegoś mocniejszego no i może lepszego jakościowo , nie wiem jakie bebechy siedzą w tym moim, ale dużo tutaj pozytywnych opini słyszę o Uniampie, mnie tam wystarcza gałka wzmocnienia , selektol wejść i przycisk on off ,balans , regulacja tonów mnie nie interesuje . Najlepiej jakby ktoś miał taki wzmacniacz na wypożyczenie ale wątpię czy jest tutaj taki user .

Skomentuj

tomo19811 nie odsluchiwalem go ale juz czekam na czesci i sam bede go skladal

Skomentuj

Max mógłbyś odezwać się do mnie na gg ? 4975334
                                W sprawie tego co masz zamiar robić, chciałbym się przy okazji dowiedzieć kilku rzeczy przy składaniu.

[ Dodano: 2010-04-17, 11:45 ]
                                A jeszcze takie pytanko, wyjście na słuchawki da się zrobić ? Ale tak, żeby odcinało kolumny i subwoofer.

Skomentuj

Czaruję...
                                X