Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

potrzebny potencjometr do yamahy rx v496

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

potrzebny potencjometr do yamahy rx v496

Tak jak w temacie, musze znaleźć zastępczy potencjometr do amplitunera yamahy rx v496. Gdzie mogę znaleźć takowy?

W necie znalazłem serwis manuala ale coś mi się nie otwiera, oto link :

http://www.eserviceinfo.com/download...a_RX-V496.html

Czy mógłby ktoś pomóc?

Musi być 100k z silniczkiem, ale nie znam wymiarów. Co jeszcze muszę znać aby dopasować odpowiedni potencjometr?

Z czemu szukasz zamiennika skoro możesz mieć oryginał od yamahy? Faktem jest, że cena potrafi być zabójcza, ale czasem nie jest najgorzej. oryginalne części dostaniesz w sklepie ostrowskiego, jeżeli nie mają czegoś na stanie, wystarczy napisać maila.

Skomentuj

chaky, no właśnie dla tego co już napisałeś - Yamaha pewno sobie krzyknie trochę, jak mam 50zł płacić za potka byle jakiej jakości to wole za to kupić juz jakiegoś np. alpsa , lub potka tej samej jakosci za 20zł. Zresztą nie wiadomo czy będą mieli bo to stary ampli. Ale już do nich napisałem, zobaczymy.

Ma ktoś jakiś pomysł na zamiennik?

Skomentuj

w zasadzie wiele można wstawić tam zamienników, trzeba tylko umiejętnie je włączyć w obwód, bo przecież silnik możesz pominąć...

ten schemat rzeczywiście nie chce się otworzyć...

Skomentuj

To nie jest schemat tylko zwykła instrukcja obsługi :)

Serwisówki mają dodatek rec przy opisie :) Yamaha-RXV592_RV902 rec.part1.rar i niestety do Twojego modelu serwisówki nie ma przynajmniej na tym serwisie Pozdrawiam

Skomentuj

Poszukam w takim razie manuala w necie (swoja drogą dziwne że pisza że manual a daja instrukcje obsługi i to jeszcze nie działającą :roll: )

Silnika pominąć nie mogę, bo ampli idzie na sprzedaż Co do zamienników to jakieś pomysły może macie? Każdy z silnikiem 100k będzie pasował, czy ważne sa też wymiary i ilość nóżek, czy tym podobne??

Skomentuj

chyba mam dla Ciebie coś coś w sam raz
              http://www.allegro.pl/item1003672399...496_okazj.html

masz wszystko co Ci potrzeba, do tego za śmieszne pieniądze
              Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Zamieszczone przez paldo
                Poszukam w takim razie manuala w necie (swoja drogą dziwne że pisza że manual a daja instrukcje obsługi i to jeszcze nie działającą
                Manual to instrukcja obsługi, a service manual to Instrukcja serwisowa :) a tą da sie ściagnąć :)
                Zamieszczone przez LuSzTi
                http://www.allegro.pl/ite..._496_okazj.html

Bierz ani się nie zastanawiaj :)

Skomentuj

Zamieszczone przez ploter
                  Manual to instrukcja obsługi, a service manual to Instrukcja serwisowa :) a tą da sie ściagnąć :)
                  To to wiem, bez przesady Chodziło mi własnie o servis manuala

http://www.allegro.pl/ite..._496_okazj.html

wow! :shock: Ale żeś wynalazł, w szoku jestem. Nawet by mi do głowy nie przyszło by na allegro orginalnych modułów do ampli sprzed kilku lat szukać. Ale czy oby na pewno są one orginalne :roll: Niska cena cos podejrzana. No ale nie będę marudził

Dzięki za pomoc

Acha, może być problem gdyż to jest do wersji rx 496, a ja mam rx v496, i jak patrze w necie to wygląd tych wersji jest całkiem inny. Może i będzie pasować, ale czy oby na pewno?

Skomentuj

gość pewnie skupuje szroty z niemiec, rozbiera i sprzedaje na części, ma dość sporo takich rzeczy...ja do niego trafiłem bo szukam od jakiego czasu gałek a gość miał oryginalne podobne do tych jakie potrzebuje, przy okazji spojrzałem co tam jeszcze ma i przypomniałem sobie o tym wątku...
                    Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

gość pewnie skupuje szroty z niemiec, rozbiera i sprzedaje na części, ma dość sporo takich rzeczy...ja do niego trafiłem bo szukam od jakiego czasu gałek a gość miał oryginalne podobne do tych jakie potrzebuje, przy okazji spojrzałem co tam jeszcze ma i przypomniałem sobie o tym wątku...
                      Hehe, dzięki za info Przydał by się teraz servis manual obu modeli aby sprawdzić czy bazuja na tym samym układzie potka. Wersja bez V jest sporo starsza, więc mogli to zmienić, choć raczej watpie aby nie pasował...

Skomentuj

Czaruję...
                      X