Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

UniAmp 150 czy Holton 200? Kilka pytań

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

UniAmp 150 czy Holton 200? Kilka pytań

Witam w związku w tym że kończę mój subwoofer chciałbym zacząć robić następne diy. Jestem początkujący i mam zamiar zrobić wzmacniacz i tu mam problem czy zacząć robić UniAmp 150 czy może Holton 200? Tylko co do holtona mam wątpliwości bo nie wiem czy to http://img08.allegroimg.pl/photos/or...8/13/990081309 jest cały wzmacniacz czy tylko jego część, bo na jednym z projektów widziałem go bardziej rozbudowanego.

to co w linku to tylko jedna końcówka mocy... Do stereo potrzeba 2 takie, zasilacz i trafo... Uniampa jak zbudujesz to masz wszystko na jednej płytce, wystarczy trafo podpiąć... A to z tego zdjęcia to jakiś partacz robił chyba...

Skomentuj

Czytałem więcej pochlebnych opinii nt. Uni aniżeli Holtona. Sam kończę budowę Uni choć brak czasu wciąż nie pozwala na finał i mogę powiedzieć, że to jeden z lepiej przemyslanych układów jakie do tej pory robiłem.

Skomentuj

Również od jutra zaczynam składanie Uni :) dzisiaj już przyszły części, jutro lutowanie.

Skomentuj

początkujący to poelcam Uni, mniej problemów, łatwiejsze odpalanie z kopa i pochodzi ze stajni diyaudio.pl :)

Skomentuj

Uni rzeczywiście jest dobry ale ma dużo punktów lutowniczych oraz wbudowane zabezpieczenia. Do suba bym polecił TDA

Skomentuj

Dzięki za odpowiedź, ale jeszcze pytanko bo mam okazje kupić Fisher CA-869 za 170 zł, czy warto kupić go czy lepiej składac UNI ?

Skomentuj

To już wybór należy do Ciebie. Jeśli nie potrafisz sprawnie lutować i nie znasz podstaw elektroniki to radzę zainteresować się "gotowcem". Uniamp to naprawdę dobry wzmacniacz, ale wymaga sporo wprawy w lutowaniu - punkty lutownicze się umieszczone jeden obok drugiego i nie trudno o przypadkowe zwarcie. Jednakże po złożeniu Uniampa i odpaleniu satysfakcja jest znacznie większa niż z posiadania markowego wzmacniacza

Skomentuj

Czaruję...
                X