Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Wzmacniacz la4508 jak podlaczyc kanaly

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Wzmacniacz la4508 jak podlaczyc kanaly

Witam czy ma różnice jak podłącze JACKA do tej koncowki? Niewiem ktory jest kanal lewy a który prawy do sygnalu ida nózki 2 i 13.

[ Dodano: 2010-04-24, 14:39 ]
    Zlutowałem na "oko" ale końcówka buczy a gdy zbliżam ręka do jacka to coraz głosniej buczy

Problem z masą. Musisz mieć dobry kabel ekranowany i najlepiej jak końcówka będzie umieszczona w obudowie ekranowanej.

Skomentuj

Witam układ działał bez zarzutu 30 minut po czym go odłączyłem i podłączyłem drugą kolumne. I układ przestał działać nie wiem co mogło się stać.

Skomentuj

Sprawdź czy nie masz zimnych lutów, czy coś się nie poluzowało.

Skomentuj

nie ma zimnych lutów układ ten jest zamontowany na płytce od radia Sharp Gf 7700 bodajże. Dolutowałem tylko do niego jacka.

Skomentuj

pewnie zwarcie zrobiles i cos sie sfajczylo, nie ma tam jakis bezpiecznikow? jezeli one sa przepalone to dupa blada ;-)

Skomentuj

Zamieszczone przez damiani
              pewnie zwarcie zrobiles i cos sie sfajczylo, nie ma tam jakis bezpiecznikow? jezeli one sa przepalone to dupa blada
              no wlaśnie o to chodzi że jest bezpiecznik na zasilaczu i jest cały;/

Skomentuj

skiba32d jak ty nawet kabla nie umiesz podłaczyć to za co się bierzesz?
                Wytłumaczyć za bardzo tez nie umiesz, nie mam pojęcia coś ty tam zrobił, opisz dokładniej albo najlepiej narysuj...

Skomentuj

Zamieszczone przez El_liero
                  skiba32d jak ty nawet kabla nie umiesz podłaczyć to za co się bierzesz?
                  nie wiem o co ci chodzi;/
                  Zamieszczone przez El_liero
                  Wytłumaczyć za bardzo tez nie umiesz, nie mam pojęcia coś ty tam zrobił, opisz dokładniej albo najlepiej narysuj...
                  Znalazłem stare radio kasetowe sharpa w której była końcówka LA4508. Przeciąłem ścieżki biegnące od nóżek 2 i 13 i dolutowałem do nich Jacka 3,5mm w stereo mase podłączyłem pod nóżkę 7. Wzmacniacz działał normalnie. Odłączyłem go na chwile z prądu i podłączyłem drugą kolumnę i jak włożyłem wtyczke do gniazdka układ nie działał już. Nie było sygnału i diody się nie paliły. Tu jest schemat http://translate.google.pl/translate...A_plPL370PL370
                  Dodam też że trafo się strasznie grzało. ;/

Skomentuj

a jak jack podłączyłeś? bo masa jacka powinna iść do masy układu a tam masz dwa wejścia jest to układ stereo czyli jeżeli masz jack od jakiś słuchawek to zielony do jednego input a czerwony do drugiego input "miedziany" do masy

skoro rafo się grzało to musiałeś gdzieś zwarcie zrobić lub tak zepsuć końcówkę ze ona w sobie zwarcie miała

Skomentuj

Czaruję...
                    X