Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Wzmacniacz 2x30 lub 2x50W z kita na pierwszy projekt. Który?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Wzmacniacz 2x30 lub 2x50W z kita na pierwszy projekt. Który?

Jaki wzmak z kita do 50W na kanał polecicie na pierwszy elektroniczny projekt? Umiem wykonać wszystko dokłądnie, potrzeba mi instruckji dlatego się pytam. chciałbym żeby jakoś brzmiał i był łatwy w budowie. Dziękuje.

ja polecam tda7294 70W/4om

Skomentuj

nie chce 70W, pozatym to za drogie
      ja chce do 100zł za dwa kanały(bez zasilacza)
      to ma być kit

Skomentuj

tda7294 należy do tych tanich właśnie. spokojnie zmieścisz się w 100zł. możesz też spróbować lm3886. ja taki zbudowałem i jestem bardzo zadowolony. koszt naprawde niski.

Budowałem według tego projektu. Bajka.
        http://www.elektroda.net/download/dw...acz_lm38xx.zip

Skomentuj

kit z lm kosztuje 110zł... w ostateczności wezme... podobno dobra jakośc i wogole. Już nic innego nie ma?

Skomentuj

hmmm. ja na twoim miejscu sam bym sobie wytrawił płytkę. za wszystkie części łącznie z trafem i kondensatorami zapłaciłem około 150zł. obudowa we własnym zakresie. naprawdę nie warto kupować gotowców. szkoda kasy.

na upartego możesz jeszcze poszukać coś na tda2050, 2051. są bardzo tanie ale i kiepskiej jakości.

ewentualnie układ legenda na dwóch tda2030 sterującuch parą tranzystorów. podobno gra bardzo dobrze ale jest trudniejszy w uruchomieniu.
            http://www.elektroda.net/download/dw...niacz_100w.zip

Skomentuj

A jakbym płytke kupił tylko z dokumentacją a reszte sam? Hę?

Skomentuj

tak już lepiej i taniej. nie powinieneś mieć najmniejszych problemów z uruchomieniem tego wzmaka. jest bajecznie prosty. a ile kosztuje taka płytka z wysyłką? domyslam się ze chcesz kupić z AVT

Skomentuj

8 złotych... wsyłka pewnie 5 czy 6 razem około 15zł...

Skomentuj

bierz tą płytkę i powodzenia w uruchamianiu wzmaka.

Skomentuj

Spacestar zeby nie bylo ci łyso ;] to tez zamowie w nastepnym tygodniu ten kit bo juz oddawna potrzebuje malego wzmaka do moich przyszlych monitorkow.
                      Pozdrawiam

PS we dwoch zawsze razniej idzie robota ;]

Skomentuj

Nie znam się na cenach elementów elektronicznych, więc prosiłbym o wycene tych rzeczy:
                        4x rezystok 100K
                        2x rezystor 3,3K
                        2x rezystor 20k
                        2x rezystor 2,7R
                        2x kondensator 470nF
                        2x kondensator 220pF
                        2x kondensator 10uF/16V
                        6x kondensator 100nF ceramiczne
                        6x kondensator 47uF/63V
                        2x cewka 0,7uH (cewka na rezystorze - 7 zwojów)

Na oko 10-15zł wystarczy, ale nie chce sie wygłupić idąc do sklepu elektronicznego

Skomentuj

Spacestar, kolega zamawial plytke z edw i zaplacil za plytke 10 zl (dwustronna) i za przesylke 13....
                          a sam nie dasz rady zrobic plytki??
                          sa latwe sposoby na jej wykonanie.

Skomentuj

oj kolego. ja już myślałem ze ty już lutujesz układzik i zaraz pierwsze odsłuchy:) oczywiście żart. wycena tych elementów może być kłopotliwa ponieważ każdy sklep ma swoje ceny. ja większość z wymienionych elementów maiłem na stanie. ale podsumowując zapłacisz za nie max10zł (rezystorki po 5gr/szt, kondzie ceramiczne około 30gr/szt, elektrolity 40gr/szt) cewkę w tym układzie możesz spokojnie pominąć. zrobisz zworkę. faktycznie zamiast zamawiać płytkę za 10zł +przesyłka lepiej kup chlorek żelaza za 4zł, laminat za 3zł, pisak do ścieżek lub cienki marker, a rzeszte wydać na elenenty. ten układzik jest bajecznie prosty, ścieżki są takie że nie można się pomylić! od czegoś trzeba zacząć, a nie kupować same gotowce. pozdro

Skomentuj

Ja ścieżki rysuję lakierem do paznokci siostry. Wychodzi bardzo elegancko tylko trzeba mieć w tym wprawę

Skomentuj

ja wole papier kredowy lub fotograficzyny i zelasko

Skomentuj

a ja wczoraj zmatowalem sobie "na probe" wzmaka na lmie 3886 na pajaka wg schematu "veterana" http://www.wsinf.edu.pl/~veteran/LM3886gc.zip
                                  i dziala bardzo dobrze... koszty mnie wyniosly jakies 24zl ... bez zasilacza ;]
                                  pozdro

Skomentuj

Czaruję...
                                  X