Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Jaki wzm. 2x200W @ 8Ohm?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Jaki wzm. 2x200W @ 8Ohm?

Potrzebuje wzmacniacza stereo około 200W na kanał najlepiej przy 8Ohm,chociaż przy 4 też mógłby być.Brałem pod uwage ax-700,ale troche za słaby.Wzmacniacz musi dawać sobie radę z dużą ilością basu,ale też tony wysokie muszą być wyraziste.Na wzm. moge przeznaczyć 500zł, ew. troche więcej.Moge kupić używane byle tylko był sprawny,zresztą wątpie żeby w takiej cenie kupić nówke :P.Do wzm. będą podłączone kolumny 3way STX :).No i to chyba by było na tyle.

Dostarcz im prawdziwe 100watt to zobaczysz ze więcej ci nie potrzeba. 200watt w domu to zabójstwo. Poza tym raczej nie znajdziesz żadnego wzmacniacza który tyle ma. Jak już to jakaś estradowa końcówka mocy :mrgreen:

Skomentuj

Chcesz robić dyskoteki na tym sprzęcie ?? Na domówki ax700 to i tak za dużo więc ja pozostałbym przy niej. Napisz do czego Ci te 200wat, bo może lepiej skupić się na czymś średnio mocnym za to bardzo dobrze grającym :wink:

Skomentuj

2x200 RMS 8 ohm
        ahhahahaha, takiej "domówki" to ty nie znajdziesz.
        Estrada, albo końcówki mocy
        i jak kolega wyżej mówi 100W RMS 8 ohm wysterować na maxa w domu to już za głośno.

Skomentuj

jak ax-700 wg. Ciebie ma malą moc to poluj na ax-900 oba wzmacniacze warte swojej ceny,naglosnisz tym spokojnie nie jedna impreze :) zarowno w domu jak i w wiekszym pomieszczeniu

Skomentuj

Raczej 400W :P.Mam w domu dwie kolumny po 100W i mi nie wystarcza.Chodziło Ci o coś takiego http://www.allegro.pl/item1049673225...ga_okazja.html ?
            Znalazłemna allegro to http://www.allegro.pl/item1042529867...w_100_spr.html .Jakoś tanio,wie ktoś co to jest?

Aż 3 posty doszły jak pisałem ;p.

Skomentuj

Pokaz te kolumny i wzmacniacz którym je zasilasz. Zobaczymy czy te 100watt o których mówisz to prawda.

Skomentuj

Wzm. to jakiś stary Technics SA-EX140 chyba ma 2x100W,nie pamiętam.Kolumny też jakieś Technics SB-T100 po 80W sztuka,a jednak ;p.

A co z tym Sharpem co podałem?

Skomentuj

Tak 190watt poboru mocy i 2x100watt w 8ohm. Powodzenia. A poza tym to jeszcze jest amplituner. Wiec na moje oko ma on ok 50watt w 8ohm.

Skomentuj

No i co z tego jak chce KUPIĆ wzmacniacz,a nie dyskutować na temat tego złomu.

Skomentuj

To szukaj yamahy ax-700. w tej cenie nic lepszego nie znajdziesz.

Skomentuj

Ta Yamaha jest odrobine za słaba,ale w ostateczności mogłaby być.Nie znacie może czegoś 2x150W przy 8Ohm?

Skomentuj

Zobaczysz wielka różnice jak przesiądziesz się z szitu 50watt na pożądną yamahe która ma 120watt.

Skomentuj

Tutaj cos znalazłem http://www.allegro.pl/item1050209464...ny_2x140w.html

Skomentuj

Zamieszczone przez Umcik155
                              Ta Yamaha jest odrobine za słaba,ale w ostateczności mogłaby być.Nie znacie może czegoś 2x150W przy 8Ohm?
                              Widzę, że kolega nie ma pojęcia o czym mówi. 100W na kanał to poważna ilość mocy, która na warunki domowe i tak jest za duża a do rozpędzenia niewielkiej imprezy wystarczy w sam raz. Słuchałem wielu wzmacniaczy o mocy ok. 2*120W i jeśli chcesz mieć kłopoty z prawem i sąsiadami radzę nie przesadzać i zadowolić się tym co proponują koledzy. Mi w zupełności wystarcza 2*28W w 8ohm i w małym pokoju powstaje niezłe ciśnienie.

Skomentuj

Ale ja lubie głośną muzyke.Co z tym wzm.co przed chwilą podałem?To chyba jakiś chłam,nie?

Skomentuj

Zamieszczone przez Umcik155
                                  Ale ja lubie głośną muzyke.Co z tym wzm.co przed chwilą podałem?To chyba jakiś chłam,nie?
                                  Mam nadzieję, że Ci się to zmieni z biegiem lat (chyba, że ogłuchniesz w trakcie ) i docenisz szczegółowość a nie mocne uderzenie. Ten wzmak z pewnością nie ma takiej mocy jaką deklaruje sprzedawca, tak samo z tą końcówką Sharp'a. Nawet bym się nie zdziwił gdyby w tym Sharpie pracował STK.

Skomentuj

Same made in pingpong landia. Rób imprezę:
                                    http://www.allegro.pl/item1034028542...ocy_dexon.html

Skomentuj

Szkoda tych 3way STX... Trzeba było jakieś altusy kupić czy coś...

Te wzmacniacze które podajesz to chyba najgorszy szajs jaki jest. Posłuchaj innych i wybierz normalny, sprawdzony wzmacniacz jak w/w Yamaha. Na pewno różnica po przesiadce z tego amplitunera będzie ogromna.

Skomentuj

Zamieszczone przez kaman777
                                        poluj na ax-900
                                        za 500zl jej nie dostanie, no chyba że taka rozjechana przez czołg...
                                        Kup tą ax-700 a się przekonasz że ten technics którego masz nie ma nawet połowy mocy o której pisałeś...
                                        Chcesz tanio i dużo watów to kup sharpa 8800, chcesz dużo watów i przy okazji przyzwoitą jakość to kup ax-700 i przestań kombinować.

Skomentuj

Czaruję...
                                        X