:shock:
A może lepiej jak by ktoś za Ciebie to zrobił (Naprawdę elementarne podłączenia a Ty się o to pytasz)?
Ale jeżeli musisz to z gniazda Tam gdzie masz 3 piny prowadzisz fazę L i przewód neutralny N na styki kołyski. Kołyskę lepiej sprawdź miernikiem którędy jest przejście. Najlepiej przestaw w pozycji załączonej tam gdzie jest przejście tam jest jeden tor styków. Czyli z Jednej podłączasz przewód z gniazda IEC a z drugiego pinu idzie na trafko. Pamiętaj żebyś źle nie podłączył i zwarł L i N. Dla odróżnienia zrób sobie koniecznie to różnymi kolorami przewodów(brązowy faza, niebieski neutralny). I porządnie zaizoluj miejsca styków kabelków najlepiej termokurczkami(ładnie wygląda i jest bezpieczniej),albo zastosuj izolowane konektrorki.
A co do PE przewodu ochronnego to nie wiem jak bym montował "nie wzmacniacz" to do obudowy, ale wzmacniacza swojego jeszcze nie wykończyłem i nie wiem czy można dać PE na obudowę gdzie często daje się jakieś inne potencjały.
Każdy od czegoś zaczyna :) może najlepiej koledze rozrysuj to w Paincie jak już ma się zabrać za to to pismo obrazkowe będzie najlepsze Zaraz pewnie będzie pytanie, które przewody z trafa dać.
Skomentuj