Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Tanie wzmacniacze do suba

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Tanie wzmacniacze do suba

witam !!
    Przeglądając ostatnio allegro natrafiłem na wzmacniacze VOICE KRAFT 810-JX , są to co prawda wzmacniacze do tuby ale przecież da cię go podpiąć do suba w domu
    Fotka Tutaj
    Wzmacniacz ma weście wysoko poziomowe , liniowe i co najważniejsze posiada regulowany filtr w zakresie
    200 Hz – 400 Hz – mogło by być niżej ale pewnie da się przerobić
    A teraz najważniejsze cena 37zł +koszty przesyłki ( ok. 13 zł ) chińczycy się starają bo taka cena , czasami za kit trzeba zapłacić więcej a tu już z panelem ,gniazdami .porostu full wystarczy dorobić zasilacz i śmiga
    Piszcie co o tym myślicie

Ciekawe co mam siedzi ale widać 2 tranzystory przyklejone na obudowie więc może nawet nie jest to kolejny szajs VK.
    Aukcja Alledrogo nr 1072143099 jak by kogoś interesowało ( są dokładniejsze zdjęcia ).

Skomentuj

Ja zamówiłem z ciekawości jak dojdzie to powiem coś dokładniej ,kolega to kupił ,twierdzi że to całkiem zdatne do użytku .
      A na fotograf obok zbliżenie wnętrzności

Skomentuj

Chciałbym się dowiedzieć jakie tranzystory tam są (te 2 po lewej na zdjęciu). Jakby kolega mógł zobaczyć albo Ty jak dostaniesz tego "monoblocka" :wink:.

Skomentuj

Ok. jak tylko dostane to i tak zaraz analizuje budowę , po to zamówiłem , poprosiłbym kolegę ale on w warszawie mieszka , pyzatym ma dwie lewe ręce do elektroniki :mrgreen:

Skomentuj

ale jaka to moc moze osiagnac jak to smiga na 12V
            rewelacji bym sie nie spodziewal
            a wogole byla juz o tym mowa w innym watku
            Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Nie 12v. takie wzmacniacze mają z reguły przetwornice która podnosi napięcie do np. 40V ten taką posiada ( ta cewka to element przetwornicy – coś jak transformator )

[ Dodano: 2010-06-08, 00:08 ]

Na odwrocie zdjęcia widać że kondensator ma wartość 2200uf 35V więc na zdrowy rozum tam niema 12V ,bo po co kondensator na 35V skoro jest droższy . i koszty produkcyjne by większe

Skomentuj

Panowie to zdjęcie co wrzucił sound129 to każdy myślący elektronik powie że jest to sama przetwornica bo 2 tranzystory potrzebne są do przełączania trafa na moje oko zgaduje że są to nieśmiertelne irfz44... Inna sprawa jak to klasa D ale też potrzebna jest przetwornica tak czy siak ja tam nie widzę końcówki mocy...

Skomentuj

Ja też nie widzę ale na pewno gdzieś jest

Skomentuj

Z tego co widzę, to końcówka będzie przykręcona między żebrami od zewnątrz. Widać śruby przechodzące przez radiator.

[ Dodano: 2010-06-08, 17:48 ]
                    Ale nic konkratnego na necie nie idzie znajżś na temat budowy, schematów.

Skomentuj

Mialem to cudo przy 4R wyciska ~55W ogolnie za te pieniadze to nic innego nie ma na rynku bo wszystko na tda a tu mamy normalne trany.

Skomentuj

kupilem tube manty za 99zl i wlasnie ten sam panel tam jest. powiem wam ze jakis badziewny 8" glosnik tam jest ale panel jest jak najbardziej w porzadku

Skomentuj

No ok, ale czym to zasilić w domu?

Skomentuj

Jak dojdzie to się przekonamy na czym jest koniec w tej maszynie , jeżeli rzeczywiście są tam tranzystory to całkiem niezły wzmacniak może być za te pieniądze :wink:

Skomentuj

http://allegro.pl/item1072269623_wzm...udowa_car.html u mnie w miescie cos takieog moge odebrac osobiscie.

testowalem ta tube w makro i tam byla przetwornica jakas bo pod tv testowalem mozna by cos takiego przerobic i jest z glowy

http://allegro.pl/item1057550727_prz...0v_na_12v.html

rozkrecic to i puscic kabel zamiast wejscia na zaplniczke

Skomentuj

Można zasilić w domu potrzebujesz tylko zasilacza który da ci 12V i ze 4A :mrgreen:
                                Na przykład ten :
                                http://allegro.pl/item1064671043_zas...2v_48w_4a.html
                                To tylko propozycja ale są durz tańsze zasilacze

No i mamy jasność sprzed jest na tranzystorach czyli coś konkretnego się szykuje :mrgreen:

[ Dodano: 2010-06-08, 18:35 ]
                                Zamieszczone przez konradzik88
                                rozkrecic to i puscic kabel zamiast wejscia na zaplniczke
                                nie ten adapter jest zasłaby tam trzeba mocy , coś musi napędzić tą przetwornice

Skomentuj

No dobra, to skąd brać te tańsze bo póki co to zasilacz droższy od wzmacniacza...

Skomentuj

O ten na pewno tańszy i powinien wystarczyć :wink:
                                    http://www.allegro.pl/item1063282921..._3_5a_f_v.html

[ Dodano: 2010-06-08, 18:43 ]
                                    Plus podpinasz pod (REM i +12V) minus pod( GDN)

Skomentuj

ten zasilacz będzie za słaby...
                                      nie lepiej podpiąć to pod zasilacz komputerowy??
                                      Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

O Aten ma 4A i też tani
                                        http://www.allegro.pl/item1073445956...a_12v_24v.html

[ Dodano: 2010-06-08, 18:49 ]
                                        I to też dobry pomysł ale jest jeden mały problem . nie każdy ma ten zasilacz , a nowy jest droższy od wzmacniacza

Skomentuj

Czaruję...
                                        X