Benek161 to ten Denon chociaż jakoś gra?? Lepiej od A-500? Szkoda, że dopiero teraz się dowiedziałem, że taki jest koszt Symasyna ;/
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Wzmacniacz do 300zł.
Collapse
X
-
W tanich wzmacniaczach tak jest, trafo jest najdroższe i na tym najwięcej da się oszczędzić.
Zamieszczone przez pegelmesserAle jakie ma znaczenie ze napiecie siadzie z 46V przy trafie 500VA na 45V przy trafie 200VA? Moc diametralnie zmniejszy sie z 140W na 136W czyli o 0,12dB.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez RzeznikUnitraA wymiana trafa ? Opłacalne by to było ?
Zmiana trafa z 300VA na 400VA nie zmienic nic.
[ Dodano: 2010-06-18, 12:50 ]
Zamieszczone przez RzeznikUnitraale wszystkie mają takie niskie pobory z sieci..
Skomentuj
-
Zamieszczone przez pegelmesserZamieszczone przez RzeznikUnitraA wymiana trafa ? Opłacalne by to było ?
Zmiana trafa z 300VA na 400VA nie zmienic nic.
To nie jest zły model, jak dla mnie całkiem całkiem (lepszy na pewno od tego plastikowego chłamu ze sklepu) ale wymiana trafa to także trzeba by było zwiększyć chłodzenie. A z tego co pamiętam w tym modelu to byłoby kombinowanie z umieszczeniem radiatora. Tranzystory mogłyby też nie wytrzymać. Podsumowując, biznes nie opłacalny. Moje zdanie (i myślę że większości) lepiej dołożyć do głośników niż do wzmaka gdyż między różnymi modelami są naprawdę subtelne różnice w dźwięku :wink: Także polecam rozkoszować się muzyką a nie martwić się na zapas :grin:
Skomentuj
-
Scut, chyba masz rację... Chyba na pewno.
Przestanę chyba już kombinować ze sprzętem audio (dopóki mam pokój jaki mam), bo wydaję mnie się, że nie warto dawać lepszych kolumn niż GDN 13/40/2 + 10/80/7 do pokoju o powierzchni 8m^ zawalonego meblami. Chyba, że macie inne zdanie na ten temat :)
Scythe - sprawny. Tak pisze w aukcji. Koleś w poniedziałek wyśle paczkę kurierem, więc we wtorek powinna już być. Napiszę jak wrażenia. ;]
Skomentuj
-
niby czemu ja mam 9mkw zawalone meblami i jakoś daje rade :P tylko jest lekki problem z rozstawieniem to wszystko no i oczywiście dużych przetworników do takiego pokoju nie opłaca się pakować ale przecież można zrobić lepsze monitory
ale wzmacniacz to nie aż tak ważny element toru jak głośniki czy źródło dźwięku, no chyba że jest kaszaną no ale denon już sama firmą co nie co reprezentuje
mogę tak się spytać co zrobiłeś z tą yamahą że skończyła swój żywot??
Skomentuj
-
Yamaha była sprawna, teraz cieszy nowego właściciela... A sprzedałem ją, ponieważ... za dużo czytam :sad:
Teraz myślę, na co by zmienić kolumny, bo za cholerę nie da się ich ustawić w tym pokoju jak trzeba (a że nie spodziewałem się, że rodzice kupią taką wielką szafę do mojego pokoju, to zrobiłem podłogówki, które teraz zagracają pokój :/). Albo nie ma basu, albo "sceny". Myślałem więc o TB W4 654SB na satelity (możliwie najmniejsze, najtańsze - fajnie by było jakby były jeszcze tańsze :P, żeby dało się je położyć na biurku) i 22scx albo 17-200SW na suba... Wtedy miałbym i scenę i bas - tak mnie się wydaje. Co Wy na to?
Skomentuj
-
Ciesz się, że tylko jedną :P Ja też muszę przesuwać jedną kolumnę, żeby otworzyć szafę... Drugą kolumnę także muszę odsuwać jak chce włożyć coś do napędu CD. U mnie też radzą sobie z basem, ale problem jest taki, że ten bas jest tylko mniej więcej na środku pokoju. Oczywiście jak zmieniłem miejscami biurko z szafką, to bas nagle znikł :evil: Wpychając na siłę kolumny na boki biurka jest jeszcze gorzej, robi się hałas, a basu nie ma wcale, tylko strasznie wysokie dudnienie, które zagłusza wokale... :/
Chyba zrobię dla nich mniejsze obudowy, może będzie je łatwiej ustawić. Chociaż wątpię, ehh, szkoda kasy na to.
Skomentuj
-
Doszedł wzmacniacz. Jak obiecałem opiszę swoje wrażenia.
Szczerze powiedziawszy spodziewałem się czegoś lepszego. Dźwięk w porównaniu do Yamahy wydaje się być nieco "zasłonięty". Na pewno średnica w Yamasze jest bardziej przejrzysta (a chodziło mi o to, żeby była jeszcze lepsza, no ale trudno). Gitary elektryczne na przesterze jakby były lekko nakryte. Za to gitara klasyczna czy tam akustyczna brzmi fajnie. Bas jest ok. Mocy pod dostatkiem. Nie wiem czego to wina, czy tak ma być, ale podbijając bas pokrętłem jakoś traci "kopa", włączając loudness bas jest bardziej punktowy (uzyskuje lepsze podbicie niż za pomocą pokrętła - czyżby kondy w preampie już nie domagały czy co?). Ogólnie - jestem średnio zadowolony ...
Skomentuj
-
Zamieszczone przez RzeznikUnitraNie wiem czego to wina, czy tak ma być, ale podbijając bas pokrętłem jakoś traci "kopa", włączając loudness bas jest bardziej punktowy (uzyskuje lepsze podbicie niż za pomocą pokrętła - czyżby kondy w preampie już nie domagały czy co?). Ogólnie - jestem średnio zadowolony ...
Skomentuj
Skomentuj