Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Płytka zasilania od magnetowidu spalone 4 diody zenera

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Płytka zasilania od magnetowidu spalone 4 diody zenera

Witam.Rozmontowałem dziś magnetowid,a z bloku zasilania postanowiłem zrobić sobie zasilacz.Podłączyłem żarówkę od rowera 6V i po około 2 min zauważyłem dym o dziwnym zapachu podobnym do zapachu kawy,po włączeniu do prądu żarówka świeci, a z diód się dymi.D się to jakoś naprawić?A może źle podłączałem?Chyba siadł też jeden rezystor bo jest czarny Oto zdjęcia:

Nie na temat...
    zobacz do jakich zdjec dales linki ;-)

Skomentuj

Do zdjęć zrobionych dziś przeze mnie..

[ Dodano: 2010-06-18, 21:08 ]
      Coś jest nie tak z tymi zdjęciami?

Skomentuj

Nie na temat...
        Zamieszczone przez Głośnik1234@@
        Do zdjęć zrobionych dziś przeze mnie..

[ Dodano: 2010-06-18, 21:08 ]
        Coś jest nie tak z tymi zdjęciami?
        najpierw byly tylko linki do miniaturek, niewazne, dziala juz ;-) ale to i tak bez nzaczenia bo na nich nic nie widac

Skomentuj

Jutro dam lepsze zdjęcia bo mój kuzyn zrobi zdjęcia SAMSUNG-iem AVILA więc będą lepszej jakości,spróbuję na jednym z tych zdjęć zaznaczyć te uszkodzone podzespoły

[ Dodano: 2010-06-18, 21:31 ]
          Tu więcej widać?Zaznaczyłem przepalone elementy: ale informuję że ten układ działa z tymi przepalonymi elementami,ale problem taki,że raz działa a raz nie..Nadaje się to w ogóle na zasilacz?? :roll:

Skomentuj

A co to ma wspólnego z audio? Chyba tylko tyle że buczy i piszczy jak jest zwarcie...

Skomentuj

Wiem że to nic nie ma wspólnego z audio wiec zamieściłem to w dziale ELEKTRONIKA bo to chyba jest układ elektroniczny???A to: http://diyaudio.pl/viewtopic.php?t=19807 ma coś wspólnego z akustyką??Chyba tylko to że buczy..

Skomentuj

Czaruję...
              X