Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

jig vs. jig

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

jig vs. jig

Który jig zbudować i czemu się różnią:

http://www.gti.net/wallin/audio/audua/audua.html

http://www.audiomania.sart.pl/articles.php?id=9

Pozdrawiam!

odpowiedź: tego z audiomanii...
    a dlaczego??
    bo tutaj są specjaliści od niego i napewno doradzą :P

Skomentuj

W arcie na audiomani zamieściłem opis JIG'a II ,ten drugi to chyba JIG I , poprzednia wersja. Wersja II jest oczywiście lepsza ( bo inaczej by nie powsatała

Skomentuj

A jakiego mikrofonu używacie? Czy "zwykły" elektretowy się nie nadaje? Nie chcę wydawać 5 dych na wm60 do jednego pomiaru, a mam ambitny plan zrobienia sobie zwrotnicy.

Skomentuj

Niestety sie nie nadaje i musisz trochę wydać. Najtańszy nadajacy do pomairów mikrofon to MCE 2000 , można kupić w sklepie we wrocku.

Skomentuj

Tak naprawdę to pomiary nie będą się różniły niczym, można powiedzieć, że JIGII jest bardziej funkcjonalny.

Ja używam JIGIII który jest moją konstrukcją ;-)

Skomentuj

Zamieszczone przez mlodedrwale
              A jakiego mikrofonu używacie? Czy "zwykły" elektretowy się nie nadaje? Nie chcę wydawać 5 dych na wm60 do jednego pomiaru, a mam ambitny plan zrobienia sobie zwrotnicy.
              etam do jednego pomiaru... uważaj to wciąga

Skomentuj

Aaa niech tam! W takim razie poszukam w niedzielę na wolumenie tego mikrofonu :) (mam nadzieję że będzie)

PS a może wie ktoś gdzie w wwie można kupić mce2000? byłem pod gusem a tam zrobili wielkie oczy 8O

Skomentuj

Na google znajdziesz jedna jedyna firme z wrocławia co ma ten mikrofon. Może inne też maja ale wyszukiwarka tego nie znajduje. Nawet kiedyś do nich dzwoniłem bo byłem zainteresowany kupnem i powiedzieli ,że mają ale i tak w sumie kupiłem WM60.

Skomentuj

No jasne, jakby to było jakby to co chcę kupić było w każdym sklepie.... ale per aspera ad astra! Popatrzę na wolumenie, bo tam to różne dziwne żeczy bywają. A jak tam nie znajdę, to w necie poszukam :/
                    BTW czy na tych mikrofonach jest napis "wm 60" albo "mce 2000", bo jak oglądałem takie kapsułki ze zdemolowanego sprzętu to były to no-name'y totalne, zero jakiegokolwiek napisu.

Pozdrawiam i dziękuję za zainteresowanie.

Skomentuj

Na mojej pisze wm60a

Skomentuj

No dobra,a jest ktos chętny co by jig-a na zamówienie zrobił?Bo by sie mi przydał a jak mam te rezystorki kompletowac to mnie szlag trafia!I to poważnie.
                        PZDR

Skomentuj

Ja mogę. Będę w tym albo w przyszłym tygodniu sobie robił to mogę kupić 2 komplety części.

Skomentuj

mlodedrwale, fajowo!Ile kaski mam szykować?Albo może sie na wolumenie w niedziele stykniemy?Bo sie wybieram normalnie.
                            PZDR

Skomentuj

umberto -> podaj mi swój mail na priv. bo wiadomości prywatne przez forum coś szwankują :( mój mail to
                              mlodedrwale@interia.pl

Skomentuj

Jak chcesz to Ci sprzedam WM61-A.

Skomentuj

A za ile? Zapraszam na priv, ale błagam, nie ten forumowy! mój email 2 posty wyżej.

Skomentuj

a czym z wyglądu różni się taki wm60a od zwykłech mikrofonów?? może z nimi jest tak jak z tymi podróbkami stk??robił ktoś pomiary porównawcze z użyciem zwykłego taniego elektretu??

Skomentuj

Ile kosztuje zrobienie Jig'a, bo może bym sobie zmajstrował, a itak będe w niedzielę na Wolumenie, to bym z wami połaził.

Skomentuj

Zygmunt z wyglądu nicznym, ale powinien mieć napis z boku jaki to model. Wątpię, aby ktoś podrabiał te mikrofony, jak przynajmniej o tym nie słyszałem.

Zrobienie JIG'a kosztuje około 20-30zł.

Skomentuj

Czaruję...
                                        X