Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Przedwzmacniacz

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Przedwzmacniacz

Witam. Poszukuję dobrego projektu przedwzmacniacza do końcówki mocy. Co wymagam: volume, regulacja barwy (niskie, wysokie), regulacja balansu (lewo - prawo), oraz regulacja przód-tył. Przykładowo: mam 2 zmontowane układy (stereo każdy, już sam w sobie zmostkowany), do jednej końcówki w kanał lewy, będzie lewy przód, w prawy - prawy przód. Druga końcówka tak samo tyle, że tył. Co myślicie na ten temat ? Volume - wspólny. Mówiąc po krótce: jedna końcówka stereo to przód a druga tył. Koszt budowy - tani a dobry :)

[ Dodano: 2010-08-04, 16:22 ]
    Zapomniałem jeszcze dodać: Zasilanie pojedyncze ok. 12V

i moze frytki do tego jeszcze :P bez volume moge Ci polecic barwe Irka zaprojetkowana od nowa wzorujac sie na schemacie Irka dodany zostal potencjometr balansu odciecie barwy nastepuje poprzez przekaźnik wejscia i wyjscia tak samo zasilanie zrobione na gold pinach zasilany rowniez na 12 V w wersji analogowej trudno Ci bedzie znalesc cos takiego jak chcesz w wersji cyfrowej juz predzej

Skomentuj

dobra to pomińmy przód-tył

Skomentuj

Kiedyś spotkałem LM1036
        marcinsywala.pl
        Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS

Skomentuj

LM1036 dalby rade, pod warunkiem ze nie oczekujesz brzmienia na wysokim poziomie. Uklad ma banalnie proste sterowanie, poprzez podawanie odpowiedniego napięcia na nozki ukladu, takze mozna by sie pokusic o sterowanie 2 kostkami z jednego potencjometru. Tylko jak wspomnialem na poczatku, brzmienie tych ukladow pozostawia wiele do zyczenia :neutral:

Skomentuj

Czaruję...
          X