Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Wzmacniacz SUB300 by Irek dziwne buczenie.

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Wzmacniacz SUB300 by Irek dziwne buczenie.

Wlasnie, to juz drugi raz a moze dopiero, gdy wlaczam suba panel zaczyna dosyc mocno buczec, z 3 metrow spokojnie go slychac, i to raz ciszej zaraz glosniej, nie mam pojecia co to jest, podkresle ze to buczenie nie pochodzi z glosnika tylko poprostu z panela;/ czekam teraz moze sie uspokoi, mialem juz tak jakis czas temu i po czasie przeszlo ale teraz czekam juz z 10 min i buczy.

Wylaczalem, wlaczalem, zmienialem kabel itp i caly czas to samo.

obstawiałbym na trafo, zobacz czy jest dobrze przykręcone itd.

Skomentuj

To bede musial sprawdzic jutro bo juz pozno teraz na rozkrecanie, dziwnie sie tak dzieje, moze dlatego ze ostatnio malo suba uzywalem :))) mam nadzieje ze to nic powaznego, bo u mnie z elektronika slabo, nie chcial bym czegos tam zepsuc ))

Skomentuj

To napisz do Irka napewno Ci pomoże...

Skomentuj

No napisalem napisalem, raz jak to sie stalo tez napisalem, Irek odpisal ze to moze byc od kabla chinch cos z masa, no ale teraz czy jest kabel czy go nie ma, to tak samo buczy dziwna sprawa, zobacze co Irek odpisze jak co bede musial wyjac panel i zobaczyc faktycznie czy cos sie tam nie pourywalo czy poluzowalo.

Skomentuj

Zawsze możesz do niego wysłać to i on sprawdż jeżeli nie dasz rady..

Skomentuj

Wszystko sie wyjasnilo, Irek do mnie odpisal na maila, w ktorym zaznaczyl ze to prawdopodobnie problem z siecia.

I sie sprawdzilo, bo doslownie 10 min przed przeczytaniem maila mialem maly wypadek, mianowicie poczulem ze cos sie pali, jakas guma czy plastik, okazalo sie ze to z kontaktu, ale z kontaktu w kuchni do ktorego mialem podlaczona kuchenke elektryczna, wiec gdy wlaczylem piecyk, a on ciagnie sporo, wiec stary juz kontakt nie wytrzymal i poprostu wylal mi sie na stol :)

Cos w nim sie dzialo juz jakis czas, a buczenie w panelu subwoofera bylo oznaka tego wlasnie, bo prad mam pociagniety do pokoju z kuchni.

Po zmianie kontaktu, wszystko wrocilo do normy, panel jest cichy nic sie nie dzieje.

Skomentuj

No to byłeś o krok od pożaru...

Skomentuj

Tak jak zwzwyczaj jest że rozwiązanie się znajduje tam gdzie można się go nie spodziewać...

Skomentuj

No Ciesze sie bardzo ze stało sie to w dzien a nie w nocy jak spalem bo moglo by sie to skonczyc tragicznie ;/u

Ale teraz juz wiem na przyszlosc, jak bedzie mi cos buczec w sprzecie rtv, to ogladam kontakty ))

Pierwszy raz cos takiego mi sie przytrafilo, mam nadzieje ze ostatni raz.
                    Posprawdzalem wszystkie kontakty w domu i spie juz spokojnie :)

Skomentuj

Też kiedyś miałem problem z kontaktem podobnie jak ty tylko w moim nie doszło na szczęście do jego uszkodzenia. Do tego kontaktu była podłączona listwa a do listwy komputer. drukarka, no i głośniki komputerowe a objawy jakie wystąpiły to to, że po jakichś 15 min od włączenia kompa on się wyłączał. Długo się zeszło aż doszedłem od czego to może być. Po wymianie na nowy kontakt jak ręką odjął. Problem polegał na jak się domyślam przeskakującej iskrze na stykach.

Skomentuj

Czaruję...
                      X