Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Pomoc przy wzmacniaczu!!!

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Pomoc przy wzmacniaczu!!!

Witam jestem początkujący,trochę się już znam i chce zbudować wzmacniacz.I tu mam problem potrzebuje prosty i mocny wzmacniacz,miałem się zabierać za Ne078 ale podobno jest on problemowy i awaryjny.Jaki polecalibyście wzmacniacz na początek ,niema to być nic ogromnego ale ,żeby miało swoją moc jakieś od 100W do 200W i też jeżeli chodzi o części to żeby były one dostępne.Z góry dzięki.

Zrób wzmacniacz w układzie mostkowym na LM3886, lub TDA7294, będziesz miał dużą moc.
    Nic nie piszesz jednak o kolumnach jakie chcesz podłączyć pod taki wzmacniacz, głównie chodzi o ich impedancję, a to bardzo ważne.
    Wybitnej jakości z takich układów jednak nie będzie.

Skomentuj

Kolumny nie będą zbyt duże jakieś 4ohm,może 6ohm więcej raczej nie.Jakby to się zachowywało w stosunku do wzmacniacza chodzi o jakość a moc myślę że 100W powinno ładnie dawać

Skomentuj

Moze sprubujesz uniampa,uklad wbrew pozorm nie jest trudny w montazu i masz wszystko na jednej plytce nie musisz bawic sie w laczenie kanalow czy podpinanie zasialcza,obecnie prowadzone sa zamowienia na kity i na pcb

Skomentuj

misiek88, Mam pytanie w sprawie Transformatora,gdzie można dostać sprawny używany w dobrej cenie transformator?, na allegro trzeba zapłacić co najmniej 50zł za 2x24v 200W może na giełdzie??

[ Dodano: 2010-09-08, 11:07 ]
          Teraz patrzyłem na uniampa, właśnie o coś takiego mi chodzi,teraz pytanie jaki koszt w całości takiego wzmaka z radiatorem itd. i czy płytkę kupić fabryczną czy można samemu wytrawić?Pytanie o Transformator dalej aktywne

Skomentuj

Zamieszczone przez farel123
            na allegro trzeba zapłacić co najmniej 50zł za 2x24v 200W może na giełdzie
            to taniej nie dostaniesz raczej i zalezy jaki to jest transformator czy TI czy toroidalny na gieldzie mozesz dostac za taka sama kwote ,taniej jak na allegro raczej nie dostaniesz sledz co jakis czas dzial z transformatorami na allegro co jakis czas pojawiaja sie dobre oferty,jakbylbys zainteresowany mam dwa na zbyciu o napieciu 2x28 200W-TI i 2x28V 120W-toroid jak cos to pisz na priv
            Zamieszczone przez farel123
            teraz pytanie jaki koszt w całości takiego wzmaka z radiatorem itd. i czy płytkę kupić fabryczną czy można samemu wytrawić
            jak pisalem prowadzone sa zamowienia na plyki pcb jak i czesci wraz z radiatorem koszt czesci wraz z plytka i radiatorem wyniesie cie ok 120 zl

Skomentuj

Na krakowskiej giełdzie elektronicznej jest gość u którego można transformatory zamówić, ale ceny większe niż na toroidy.pl i nie wiadomo jakiej jakości są te trafa.

Skomentuj

Raczej bym był chętny na zamówienie takiej płytki radiatora i wszystkich części potrzebnych do tego.Tylko na jakiej działa to zasadzie płatność z góry czy za pobraniem czy może jeszcze inaczej

[ Dodano: 2010-09-08, 18:16 ]
                misiek88, Dal byś mi swoje GG lub jakiś kontakt,zgadał bym się z tobą i zadał parę pytań bo widzę że tez się zabierasz za, Uniampa

Skomentuj

farel123, wpłacasz kasę i czekasz na paczkę

Skomentuj

Jaka moc sinusoidalna interesuje Cie? Jakie pomieszczenie masz zamiar nagłaśniać?

Skomentuj

Ja na giełdzie kupowałem trafa EI 2x35 z odczepem 2x28V ~500W poboru za 30zł

Skomentuj

Czaruję...
                      X