Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

2SA1837-2SC4793 zamiennik

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

2SA1837-2SC4793 zamiennik

Witam
    Mozna zastapic te tranzystory innymi? Poniewaz pry jednym prez nieuwage urwalem nozke i w klepie w moim miescie takich nie maja mozna sa jakies zamienniki ich w tym sklepie betatronic.pl?
    Z gory dzieki za odp

Jeśli chodzi o trany sterujące w Uniampie, to ja zastosowałem MJE15030/MJE15031, ale niestety są w nieizolowanej obudowie TO-220.

Skomentuj

Niestety ich te nie ma w tym sklepie ;/ pewnie bede musial kupic przez neta eh

Skomentuj

2SC4382/2SA1668 też pasują jako zamiennik. Mam takie w Uniampie.

Skomentuj

Widze ze i tych nie mam w betatronic ;/ lipa

Skomentuj

Zobacz jeszcze 2sb649/2sd669 są w innych obudowach mają izolowaną dziurkę więc nie będzie potrzebna tulejka) ale powinny pasować (trzeba je odwrotnie wlutować bo mają zamienione wprowadzenia zamiast B C E -> E C B) i są dość popularne.
            http://www.datasheetcatalog.org/data...or/mXwuwqt.pdf

Skomentuj

Moze troszke z innej pulki, czym moze bys spowodowane to ze podczas uruchamiania uniampa przez 2 rezystory szeregowo (po4,5 ohm nie mialem innych 5w) rozgrzewaja sie do czerwonosci??

Skomentuj

Zamieszczone przez Matys1990
                Moze troszke z innej pulki, czym moze bys spowodowane to ze podczas uruchamiania uniampa przez 2 rezystory szeregowo (po4,5 ohm nie mialem innych 5w) rozgrzewaja sie do czerwonosci??
                "Podczas włączania wzmacniacza płynie duży prąd ładowania elektrolitów i rezystor malej mocy przez chwilę jest przeciążony, dlatego może zadymić."

Skomentuj

rezystor 5w nie jest juz rezystorem malej mocy...

Skomentuj

Koledzy powiedzcie mi czy za 2SC4793 mógłbym wstawić 2SC3421 z tego co widziałem nie było by problemów tylko trzeba by go odwrotnie wlutować

Skomentuj

Czaruję...
                    X