Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Wysoka jakość audio najtaniej

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Wysoka jakość audio najtaniej

Wysoka jakość audio najtaniej i wystarczy spełnić wymaganie dla
    mocy Hi Fi 2x6W i zastosować prostą i wysoką jakość. Nie znaczy
    to że taki układ wykonuje się niedbale, bo proste układy mogą syto
    zadziwić. Nawet barwa dźwięku nie jest konieczna, bo wysoka
    jakość i liniowe wzmocnienie starcza. Jeśli są problemy z nabyciem
    tranzystorów to są do tego odpowiedniki. Kto umie zasilać i
    ekranować i prowadzić czysty montaż na węzłach prądowo
    napięciowych to ma miłą jakość w kieszeni i skromną i nie szkodliwą
    rzecz. Wniosek trzeba nauczyć się prostych technik, które są
    cenzurowane, sprawa takiej nauki często jest spełniana zapalczywie
    przez niektórych młodych uczących się ludzi, którzy nie mają
    środków, a mają trochę czasu i zdrowie do takich rzeczy.
    Bez dokładnej pracy nie ma wysokiej jakości, chociaż ten schemat
    i tak pod tym względem jest lepszy od innych.
    Opis części:
    Potencjometry P=300R są zaznaczone na schemacie jako
    przełączniki. Inne potencjometry P=270k mogą mieć 5 jednakowych
    rezystancji, np.5x51k. Można stosować tanio kupione rezystory
    precyzyjne 0.6W1%. Rezystor emitera wzm.różnicowego potrzeba
    łączyć szeregowo kilka sztuk i nie ma co żałować podobnie zrobić
    dla rezystora st.napięciowego ARc=1.46k. Rezystory w bazach
    dobre są SMD1206. Mniejsze wymagania są dla rezystorów
    przedwzmacniaczy.

[ Dodano: 2010-10-19, 16:27 ]
    Podam małą poprawkę dla dzielnika stabilizacji prądów
    spoczynkowych który łatwo się dobiera: Ico:b=Ibo,
    Ibo x 22kohm=Urb, Urb+Ube+Ubc(złącze tr.BC547) =URd
    Obliczenia dotyczą tr.st.napięciowego kl.A i napięcie filtrowane
    kondensatorem wynosi: Urb+Ube+Ubc-(dioda). Na schemacie
    powinno być nie Rd=560R ale Rd=510R. Ludzie podający dobre
    rzeczy to ofiary i dlatego do tej pory nikt poda dobry i jeden
    schemat wzmacniacza, założenie to jest prawdą, bo wszyscy
    ludzie nie mogą być źli i dlatego pisze często o aktywnej
    cenzurze.
    Załączone pliki

A można prosić po polsku? Ten tekst wygląda jak by był żywcem wyjęty z translatora :)
    Poza tym nie każdy rozumie taki techniczny bełkot.

Skomentuj

Ale tu chyba nie siedza małpy tlyko moderatorzy którzy powinni reagowac a nie widze zadnych reakcji.

Skomentuj

Wysoka jakość audio najtaniej? Proszę: http://www.national.com/mpf/LM/LM4780.html#Overview

Skomentuj

Odpowiedź

Tylko temat założyłem i widzę ostrą krytykę i gołosłowną, bo jeśli ktoś ma jakieś zastrzeżenia to musi pisać konkretnie a nie ogólnie i dopiero wtedy wiadomo kto ma rację. Nie ma co podawać gotowych układów scalonych i większych mocy i napięć zasilających, bo to nie jest też tania droga do zrobionej rzeczy ale ważna jest dobrze zrobiona rzecz i zapytanie dlaczego jest w zastosowaniu małej mocy, po prostu podałem przydatną i nie szkodliwą rzecz i mała moc nie jest zła ale dobra jakość w pierwszej kolejności i myślę dużo na tym forum jest młodych elektroników i swoim dzieciom nie muszą odmawiać tak sensownych rzeczy, choćby do słuchania bajek z najwyższą jakością i bez narkotyzowania się za dużą siłą dźwięku i bez załączania się kosmosu do chłodzenia cewek głośników. Wielu chciało by mieć jakość pod pewnym względem lepszą od lampowej techniki. Po co niczym bawić się młodym, lepiej coś mieć dobre i lepsze nie potrzeba. Ci co negują temat to myślę że nie tyle się nie znają co są podli i dlatego piszą i krytykują ogólnie i bardzo się śpieszą usunąć temat. Ciekawe czy taki krytykujący człowiek robi dobre rzeczy i czy w ogóle umie pisać, jeśli tylko umie pisać to nie robi dobrych rzeczy, bo był by głupi, chyba że jest wszechmocny.

Skomentuj

Opisz jakie paramatry ma ten wzmacniacz, jakie zniekształcenia, dynamikę skoro jest to wysoki jakiściowo wzmacniacz.

Skomentuj

Odpowiedź

Nie wiem dlaczego jest taka wrażliwość zainteresowania parametrami. Nie wystarczy że tranzystory sterują się klasą A i czysto i liniowo i nie ma zniekształceń skrośnych i nic lepiej nie można zrobić, a parametry obecnych wzmacniaczy robione są tylko głębokim sprzężeniem zwrotnym i stosowaniem gorszych tranzystorów na źródłach prądowych i to jest taki nowoczesny postęp. Czysta kl.A to nie jest to samo co stopnie napięciowe z źródłem prądowym, które głównie tylko na papierze mają małe zniekształcenia a nie najlepszą jakość subiektywną. Dodatkowo jest to wzmacniacz nie estradowy ale małej mocy i szumy nie mają takiego znaczenia. Po prostu musi taki wzmacniacz dobrze działać i jeśli jest inaczej to jest to wina z góry losu. Dam poradę dla amdr: nie kradnij i nie zabijaj genetyki związanej z moją i nie trzymaj takich co to robią i nic masz z tego na zawsze i od razu się wyleczysz, na pocieszenie napiszę wszyscy tacy kryminalni są, bo w kosmosie nic jest za darmo i to dosłownie i piszę to jako w pełni nie kosmita i na ciągle i aż na zawsze.

Skomentuj

Re: Odpowiedź

Zamieszczone przez marek157
                stopnie napięciowe z źródłem prądowym, które głównie tylko na papierze mają małe zniekształcenia a nie najlepszą jakość subiektywną
                To jest kompletna bzdura co napisałeś. Nie jedyna zresztą.

Skomentuj

takich tematow ostatnio bylo pelno i kazdy ladowal w koszu za brak logiki a nawet za glupote...
                  ale jednak to nie bot
                  tym razem temat zostaje - przynajmniej na jakis czas

Skomentuj

Odpowiedź

Cały kosmos to komputer i prawdy nie da się ukryć i rzeczywiście nic jest za darmo i techniki boga wielkiego jak wszystko nic jest w stanie opłacić i dlatego są tylko złodzieje i mordercy i ogłupione ludzie, bo to wszystko jest więcej jak nic i tylko głupota i podłość kryminalna i większa od całego kosmosu trzyma życie i całkowicie nie za darmo. Fajne cały kosmos to jest wielkość boga a my niewidoczni jak cały Wszechświat wewnątrz tego boga i nawet nie więksi z całym Wszechświatem od średnicy "włosa" boga. Podaję jeszcze jeden najlepszy wzmacniacz małej mocy oraz poprawiony poprzedni rysunek, radzę sobie to zapisać.
                    Załączone pliki

Skomentuj

Wszyscy w domu zdrowi?

Skomentuj

Właśnie, dlatego ja pisze bez wygaszania. Sam dostałem kiedys ostrzezenia za nic od neijakiego takero, chyba był tu kiedys forumowym cieciem od pilnowania bo rzucał warnami jak niemiec hajlami :mrgreen: Widac sa rowni i rowniejsi.

Skomentuj

Odpowiedź

Jest zapowiedź krótkiego czasu zapisu mojej informacji i dlatego w pośpiechu robię dla informacji małą poprawkę:dla wzmacniacza wyższej jakości dla tr. b=412 są poprawki i Rc=682R zamienić na Rc=658R i Rb=257k zamienić na Rb=264k. Wolę pisać moje informacje głównie dla młodych i uczciwych ludzi.

Skomentuj

Rc=658R
                            Jesteś pewien? Bo mi wychodzi Rc=657R.

Skomentuj

Jest pewna tolerancja i lepiej jest dać pojedyncze omy na plus. Muszę dopisać te schematy wzmacniacze, które podaję są tylko moich własnych projektów i przepisy tego wymagają, bo inaczej łatwo jest usunąć informację i pisać głupoty jako wszystko to nie jest mojego autorstwa. Dodam jeszcze ostatnią małą poprawkę i dla wzm.najwyższej jakości dla tr. BD140/139 w jego bazie powinien być rezystor Rb=5.1k a nie Rb=4.7k.

Skomentuj

Wolę pisać moje informacje głównie dla młodych i uczciwych ludzi.
                                To przenieś się ze swoimi rewelacjami na http://www.samosia.pl/
                                Może tam Cie zrozumieją.

Skomentuj

Muszę dopisać te schematy wzmacniacze, które podaję są tylko moich własnych projektów i przepisy tego wymagają, bo inaczej łatwo jest usunąć informację i pisać głupoty jako wszystko to nie jest mojego autorstwa.
                                  No to są twoje czy nie? A ze głupoty to wiemy, nie musisz pisac tego.

Skomentuj

Dodam jeszcze ostatnią małą poprawkę i dla wzm.najwyższej jakości dla tr. BD140/139 w jego bazie powinien być rezystor Rb=5.1k a nie Rb=4.7k.
                                    E no człowieku weź się zdecyduj, bo ja już dwie pary tranów zjarałem i trzeci raz to mam rozlutowywać ??

:wink:

Skomentuj

Człowieku napisz dokładnie i z sensem o co ci chodzi, albo przestań pisać te bzdury. Na tym forum są osoby, które chcą się czegoś nauczyć, ale bez przesady.

Cały kosmos to komputer i prawdy nie da się ukryć i rzeczywiście nic jest za darmo i techniki boga wielkiego jak wszystko nic jest w stanie opłacić i dlatego są tylko złodzieje i mordercy i ogłupione ludzie, bo to wszystko jest więcej jak nic i tylko głupota i podłość kryminalna i większa od całego kosmosu trzyma życie i całkowicie nie za darmo.
                                      :mrgreen:

Poza tym jest to forum związane z akustyką i elektroniką, więc proszę pisać na temat :) Taka mała prośba ode mnie :twisted:

Skomentuj

mnie najbardziej zainteresowal proponowany zestaw glosnikowy...

wysokotonowy http://allegro.pl/super-tweeter-prom...275022137.html
                                        sredniotonowe 2x http://allegro.pl/tweeter-firmy-alda...276758186.html
                                        niskotonowe 2x koppa 16cm

3 wysokotonowki i 2 tanie woofery? :shock:

Skomentuj

Czaruję...
                                        X