Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Końcówka mocy M.Klein Elektronik MOS PRO

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Końcówka mocy M.Klein Elektronik MOS PRO

Wpadła w moje łapki końcówka mocy na 2 takich układach jak na foto,czy ktoś spotkał się
    z takim projektem?Na tranzystorach (jeśli to trany) nie ma napisów,zasilanie troid ponad 5kg.
    kondy 4x10tys.Gra świetnie ,zaskoczyła mnie ,pokazał się basik którego przy spokojnym
    słuchaniu było mniej,dobra dynamika,czysty dzwięk.Muszę jeszcze posłuchać ale pierwsze wrażenie pozytywne,porównuje do ampli Pioneera VSX-2014i ,który budżetową konstrukcją
    przecież nie jest.

[ Dodano: 2010-11-10, 18:37 ]
    Była bardzo podobne płytki na niemieckim ebay M.Klein Elektronik MOS A40, sprzedający pisał że jest na mosfetach hitachi.Po dokładnym obejrzeniu układów można przeczytać ledwo
    widoczne napisy J119 i K411 i Japan ,na tej stronie z zielonymi układami nic nie idzie przeczytać.Zasilanie +/- 39vol.Może ktoś ma jakiś sprzęt na tych mosfetach?

Witam.Znalazłem troszkę dokumentacji do tych końcówek i prosiłbym doświadczonych kolegów o wyjaśnienie co mogę zyskać po podłączeniu zasilania w sposób opisany w manualu (niestety mało z niego rozumiem),bo u mnie zasilanie
    jest zrobione symetrycze +/- 39v,a w dokumentacji jest podwójne symetryczne (dodatkowe wyższe chyba dla stopnia sterującego)i wygląda na to że płytki różnych wersji tych końcówek są takie same,nawet nie wiem którą mam jeśli się różnią.

,,,
    ,,

Pozdrawiam.
    Last edited by krzychu73; 27.03.2011, 11:25. Powód: zmiana fot

Skomentuj

Raczej ten wzmacniacz jako ciekawostka bo ta hybryda to jakieś widmo jest, google na jej temat milczy. Po za nią wzmacniacz wygląda zwyczajnie. Nie mam pojęcia co ta hybryda robi.

Skomentuj

Czaruję...
      X