Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

trafo - szybkie pytanie

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

trafo - szybkie pytanie

jeśli mam trafo z 4 uzwojeniami 12V o wydajności razem 25A i połączę je po dwa szeregowo to otrzymam napięcie teoretycznie 24V tak ?? czyli 2x24V a o wydajności każde ile ??

Wg mnie otrzymasz 2x24V :)

[ Dodano: 2010-11-05, 22:15 ]
    jeżeli wydajność razem 25A, to wychodzi po ok 6A na uzwojenie

Skomentuj

Jeśli trafo ma po 6A na każde uzwojenie, to jeśli po dwa uzwojenia połączy się szeregowo to dostanie się 2x24V po 6A każde.
      Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Zamieszczone przez bibi717
        Wg mnie otrzymasz 2x24V :)

[ Dodano: 2010-11-05, 22:15 ]
        jeżeli wydajność razem 25A, to wychodzi po ok 6A na uzwojenie
        6A na uzwojenie dla każdego napięcia 12V ale po połączeniu już nie koniecznie... stąd pytam i niech wypowie się ktoś kto jest pewny tego jak jest na prawdę....

Zamieszczone przez LuSzTi
        Jeśli trafo ma po 6A na każde uzwojenie, to jeśli po dwa uzwojenia połączy się szeregowo to dostanie się 2x24V po 6A każde.
        czyli teoretycznie normalne trafo 2x24V 300VA dalej tak ??

Skomentuj

Na pewno przy szeregowym łączeniu obciążenie uzwojenia się nie zmniejszy i nie zwiększy, 6A to 6A. Dla TDA7294 prawie jak znalazł.

Skomentuj

Zamieszczone przez daniel69
            czyli teoretycznie normalne trafo 2x24V 300VA dalej tak ??
            tak
            Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Czaruję...
            X