Witam. Jestem w trakcie budowy znanej na forum konstrukcji 3way, opartej na przetwornikach STX. Potrzebuję wzmacniacza który napędzi te kolumny. Nie chcę przepłacać i kupić wzmacniacz za 600zł bo to chyba mija się z celem (za duża moc na takie paczki). Zaproponujcie wzmacniacz który optymalnie napędzi kolumny. No chyba że jestem w błędzie i potrzeba będzie dużej mocy :)
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Jaki wzmacniacz pod 3way STX?
Collapse
X
-
Zamieszczone przez maxxx222 Zobacz postaJeśli masz jakieś doświadczenie z elektronika to ja ci proponuje złożyć UniAmp-a :)
csbiczek, Marantz PM-45 jest na allegro za 340zł. Opłacalna inwestycja?
Skomentuj
-
Zamieszczone przez ni3dzi3lan Zobacz posta
csbiczek, Marantz PM-45 jest na allegro za 340zł. Opłacalna inwestycja?
Skomentuj
-
Zamieszczone przez csbiczek Zobacz postaYamaha AX-700, AX-900, Marantz PM-45(tani wzmak a naprawdę potrafi zaskoczyć bardzo pozytywnie), PM-55, PM-66SE KI, Sony TA-F550ES
Bardzo dobry wzmacniacz no ale ma swoje latka.
Jeśli coś nowszego to pm-68/7000, dlatego podałem dwa bo to te same wzmacniacze różniące się obudową.
Są to genialne wzmacniacze w przedziale cenowym do 800zł , o wiele lepsze niż pm-66 se ki .
Polecam również sony starsze sony es takie jak ta-f 550es , 570es, 670es. Radził bym odpuścić pm-66 bo przy swojej cenie nie oferuje nic specjalnego. Możesz też pomyśleć o Onkyo a-8850 bardzo dobry sprzęt.
Ja wybrał bym pm-68/7000 lub sony ta-f 670 es , najbardziej neutralne i z bardzo szeroką sceną dźwiękową.
Yamahe ax-700 odpuść chyba, że chcesz dynamiczny ale jasny dźwięk nieco efekciarski.
Solidna Yamaha to ax-900 ale ten regulowany loudness :/ no i w tej cenie będzie ciężko.
Co do marantzy to bardzo muzykalne wzmacniacze i tu model na prawdę robi różnice, bo w przypadku Yamahy to wręcz identycznie brzmiące wzmacniacze jedynie z większą mocą.
A tak w ogóle Csbiczek na co się zdecydowałeś?.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez globus1987 Zobacz postaA tak w ogóle Csbiczek na co się zdecydowałeś?
Skomentuj
-
Zamieszczone przez mihas66 Zobacz postaPanowie a jak to jest z tą opcja auto class A w starych yamaha np A-700 bo mam taka i chyba jestem głuchy bo różnicy wielkiej nie widzę a opcja działa bo po przełączeniu wzmacniacz zaczyna się grzać
Skomentuj
-
Zamieszczone przez mihas66 Zobacz postaPanowie a jak to jest z tą opcja auto class A w starych yamaha np A-700 bo mam taka i chyba jestem głuchy bo różnicy wielkiej nie widzę a opcja działa bo po przełączeniu wzmacniacz zaczyna się grzać
Skomentuj
-
Zamieszczone przez raven1985 Zobacz postaWzmacniacz pracuje w klasie A tylko dla małych mocy (kilkunastu wat) potem automatycznie przełącza się na AB.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez globus1987 Zobacz postaTakże moc rzędu 20w to już pozwala na naprawdę dość głośny odsłuch.
Skomentuj
-
Podepnę się i odgrzeje stary temat.
O jakich parametrach szukać amplitunera stereo (to wzmacniacz z tunerem FM?) aby można było używać go w komplecie z tymi kolumnami i telewizorem LED Philips 42PFL5028H/12. Telewizor ma wyjścia audio HDMI i Coaxial. Pod TV podpięte jest PS# ale to chyba nieistotne.
Może jakiś konkretny model? Nie szukam sprzętu nowego, 1000zł tez nie mogę przeznaczyć.
Optymalnie gdyby to był model z amplitunera z CD lub DVD, ale to chyba juz podchodzi pod kino domowe?
Nie poszukuje rozwiązań DIY, właśnie sprzedałem Uniamp'a i tą drogę życia już zamknąłem.
Skomentuj
Skomentuj