Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Pomoc w naprawie Kenwooda KAF-1010

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Pomoc w naprawie Kenwooda KAF-1010

Witam,
    Otrzymałem zepsutego Kenwooda KAF-1010 wzmak posiadam do niego schemat serwisowy ale nie wiem co sprawdzać aby dowiedzieć się dlaczego z głośników nie wydobywa się dźwięk.Przy włączeniu można sterować selektorem TUNER, AUX itd..
    Może ktoś pomoże przy ożywieniu tego wzmacniacza. Podaje link do schematu do tego wzmacniacza http://server1.nazwa.pl/wzmak/kenwoo...m_%5bET%5d.pdf

wow jeszcze nie widziałem tak dokładnej serwisówki

przede wszystkim zobacz czy się nic nie spaliło i czy bezpieczniki są całe

Skomentuj

ja mialem problem w tym wzmacniaczu z selektorem wejsc dokladnie z ukladem ic1 (kic9164an) przez niego uszkadzly sie trany od redukcji napiecia zasilajacego ten uklad q155 i q156 oraz rezystory r252 i 251 sprawdz czy masz zasilanie +- 15v a i napisz czy swieci sie dioda protect

Skomentuj

Dzięki, że się odezwaliście na pomoc, zrobiłem tak jak pisał dami300189 i kierując wzrok na płytę i szukanie tych rezystorów i tranzystorów byłem w szoku tam ich nie ma czyli pozostałości cyny i nóżki od rezystorów widok tu widok_gora.jpg byłem w szoku czyli już ktoś tu kombinował , odwracam płytkę i widzę luty widok_dol.jpg

Po nie długim namyśle lutownica w rękę i odsysacz. Pozostały tylko otworki po rezystorach tylko nie wiem jakie mam kupić bo w schemacie jest napisane 47 1/4W dla R252 i R251 może podacie co mam kupić.
        Jeszcze jedno przy kondensatorze i rezystorze są krople cyny luty.jpg czy mam je wylutować i jeszcze raz wlutować bez tych kropli cyny. Proszę o wskazówki co dalej z tym zrobić.
        W odp. pali się dioda dla SOURCE DIRECT na wzmacniaczu. Pozdrawiam :)

Skomentuj

Dioda oznacza gre bez przed wzmacniacza, rezystory kup takie jakie pisza czyli 47ohm

Skomentuj

jezeli nie ma tych rezystorow to znaczy ze juz wyparowaly a co za tym idzie masz uszkodzony uklad kic9164an od przelaczania zrodel dzwieku szkoda darmo wstawiac te rezystory bo i tak sie spala musisz wymienic ic1 i dopiero wymienic rezystory Ja wstawilem zamiast kic9164an TC-9164N i dziala bez problemu

Skomentuj

Dzięki za informację zabieram się za zakup elementów do kenwooda. Pochwalę się jakie są tego efekty.:)

Skomentuj

Czaruję...
              X