Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Technics SA-400 - w prawych kolumnach nie przenosi pasma

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Technics SA-400 - w prawych kolumnach nie przenosi pasma

Witam

Posiadam wzmacniacz jak w temacie, jest on tak skonstruowany, że po podpięciu dodatkowych dwóch kolumn głośność się nie zmniejsza jak np. w przypadku DIORY WS442 tylko głośność się zwiększa przez dołączenie dodatkowych kolumn. Problem polega na tym, że gdy włączę tylko jedną parę kolumn to wszystko jest dobrze, ale gdy włączę drugą parę i grają razem 4 kolumny to w prawych kolumnach zanika bas i jest takie lekkie granie, a w lewych kolumnach jest wszystko dobrze. Co może być przyczyną takiego zachowania wzmacniacza? Po prostu zrobię Balance na prawą stronę, wszystko gra dobrze, ale gdy włączę drugi zestaw to bas nie jest taki jak powinien być tylko jest cichy bardzo (dokładnie wygląda to tak: gram na jednej kolumnie prawej i gra wszystko ok, jest bas miękki, a gdy włączę drugą po prawej stronie to ten bass się zmniejsza tak jakbym wyłączył podbicie, coś w tym stylu). Z góry serdecznie dziękuje za pomoc.

Pozdrawiam.

jake to kolumny?? samoróbki?

Skomentuj

Kolumny to Alton 80 i Altus 140. Przed imprezą wszystko było dobrze. I tylko ta prawa strona sie tak dzieje, ze jak jedna kolumna gra po prawej stronie to gra normalnie a gdy wlacze druga to wlasnie sie dzieje tak jak opisalem.

Skomentuj

a same main i same remote grają normalnie i tylko na main + remote tak jest?

Skomentuj

Same MAIN lub REMOTE graja normalnie. Na MAIN+REMOTE jest normalnie tylko na lewych kolumnach (na lewym Altusie i lewym Altonie) tylko prawa strona tak sie robi.

Skomentuj

prawie na pewno masz zamienioną faze w jednej z prawych kolumn ... sprawdż kable czy plusy do plusów są.

Skomentuj

Dzięki ci bardzo, jednak miałem plus do minusa wlozony, myslalem ze mam dobrze bo nigdy jeszcze nie pomylilem sie co do przewodow, ale ten peirwszy raz musi kiedys byc. Dziekuje ci jeszcze raz za pomoc. mozna zamknanc.

Pozdrawiam.

Skomentuj

proszę. :biggrin:

Skomentuj

juz nie bede zakladal tematu, ale posiadam rowniez wzmacniacz NEC AUA-8000E bardzo rzadki, waga kolo 15kg dualmono 2x65W 8 ohm. Mam go z wystawek, na poczatku grał dobrze, pozniej lezal na strychu i po jakims czasie go przynioslem i strzelalo mi w glosnikach, zanioslem do naprawy, zostal naprawiony 40zl, gralem na nim wszystko ok, i kiedys sobie zostawilem na noc wlaczona po cichu muzyke, rano wstaje a tu wzmacniacz nie chodzi jak w srodku poruszalem to zaczelo grac i przestawalo i strzelalo. Zanioslem do naprawy i teraz wszystko dzialalo, ale gral chwilke i sie zachwile wylaczyl i znow sie wlaczyl itd towarzyszyly temu strzelanie z prawych kolumn, raz pogral prawie pol dnia bez zajakniecia, ale na imprezie takie cyrki odstawial ze sie wylaczyl i wlaczyl i tak kilka razy, Co moze byc przyczyna takiego zachowania, moze sie orientujesz? (wzmacniacz po wlaczeniu sie swieci i nie chodzi mi oto ze sie wylaczyl tak ze zgasl tylko jak sie wzmacniacz wlacza to po 2 sekundach jest takie pstryk i zaczyna grac i wlasnie u mnie tak bylo ze pstryk gral pozniej znow pstryk i nie gral i tak dalej.)

Skomentuj

prawie na 100% zimne luty... ale serwis to tam masz po byku...dwa razy w naprawie i dalej to samo..... :thumbdn:

Skomentuj

Nie bo za drugim razem zaniosłem do innego i teraz tylko u niego robie.

Skomentuj

to są typowe efekty złego połączenia występujące w starych wtyczkach (zaśniedziałe styki) i efekty zimnych lutów... trzeba dokładnie obejrzeć płytkę bo samo "naprawienie" może być na chwile a na drugi dzień będzie to samo...sprawdż jeszcze czy jak nie gra ten kanał co trzeszczy to czy grają obydwie słuchawki.

Skomentuj

Czaruję...
                        X